We zijn echt ‘helemaal happening’ in Dordt


eightiesMijn spiegelbeeld en mijn zelfbeeld nemen de laatste jaren gestaag afstand van elkaar en eerlijk gezegd vond ik dat aanvankelijk best wel een beetje vervelend. Tegenwoordig voelt het vooral bevrijdend, want de ijdelheid die met de jaren noodgedwongen verdwijnt, heeft inmiddels plaats gemaakt voor berusting en dus kom ik tegenwoordig, staande voor de spiegel, louter nog tot de conclusie dat ik al lang blij ben dat het hoofd in ieder geval nog altijd stevig aan de romp verankerd zit en is de onverbiddelijke uiterlijke teloorgang (hè, nóg meer oorharen?) met het vorderen der jaren tot bijzaak verworden. U zult dus begrijpen dat ik me vandaag de dag nauwelijks nog iets aantrek van al die ‘in’ en ‘uit’-lijstjes, waarmee we aan het begin van elk nieuw jaar weer bestookt worden door trendwatchers en modeontwerpers.
Nieuwsgierig als ik ben, léés ik die lijstjes natuurlijk wel en ik moet daar altijd vreselijk om lachen, want als je maar lang genoeg jezelf blijft, beleef je zo nu en dan wel eens een jaar waarin je, louter door toeval, weer helemaal ‘van deze tijd’ bent. Dan is die lamp, die al twintig jaar aan het plafond van mijn woonkamer hangt, ineens weer ‘retecool’ en zijn mijn puntlaarzen (vorig jaar nog zo passé) ongelofelijk ‘droog’ (dat schijnt dan weer de 2014-versie te zijn van hip, gaaf, gers, lauw, onwijs, vet of dope).
De eighties zijn in het jaar 2014 weer helemaal hot,’ zo hoorde ik althans laatst een trendwatcher op televisie zeggen. En dus woon ik ook nog eens in de ‘droogste’ stad van het land, ofwel ‘the place to be’, want met de tentoonstelling ‘Stop Making Sense’ (schilderkunst uit de jaren tachtig) in het Dordrechts Museum en een optreden in het verschiet van UB40 (op 29 april in Bibelot) zijn we op dit eiland momenteel ‘helemaal happening.’ Voor die tentoonstelling moet u trouwens wél opschieten, want die loopt nog maar tot en met 19 januari. Voor wie hem nog niet gezien heeft, laat hem zeker niet aan u voorbij gaan, want daar krijgt u echt spijt van. Hij is namelijk echt uh… blits.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s