Niks aan de hand mensen… kijk, ik heb een poepzakje!


hondenpoep,,Zo vriend, nu ben jij aan de beurt,’’ lijkt Blafmans te zeggen als ze behulpzaam opzij stapt terwijl ik, uit een katrolletje aan de riem, een plastic zakje tevoorschijn tover. Ik geef toe dat ik me er de eerste paar keer écht even toe moest zetten, maar uiteindelijk is het maar een kleine moeite… hand in het zakje… een voorzichtige greep in het warme hoopje (niet knijpen)… hand terugtrekken…. een ferme draai geven aan het nu volle zakje… knoopje leggen… prullenbak zoeken en klaar. Resultaat: schone handen, schone straat, lege hond.
Alweer een jaar maakt Blafmans deel uit van ons gezin en aangezien mijn adoptieviervoeter niet bepaald een schoothondje is produceert ze, bij de boompjes aan de Vest, de Museumstraat of De Nieuwstraat uitwerpselen die ze in de wielrennerij als ‘hors categorie’ bestempelen. Mijn hond is, zoals volgens mij de meeste honden, een gewoontedier dus tegenwoordig kan ik wel zo’n beetje voorspellen bij welk boompje in welke straat we halt gaan houden voor de grote dagelijkse boodschap. Als Blafmans daar in hurkhouding aan de slag gaat haal ik alvast een poepzakje tevoorschijn om eventuele passanten, soms afkeurend kijkend, te laten zien dat alles onder controle is en dat wij voornemens zijn de straat net zo keurig achter te laten als vóór de sanitaire stop. Toch begrijp ik die bozige blik van sommige mensen wel want, zo durf ik inmiddels wel te concluderen, Dordrecht telt héél veel leuke, maar helaas ook veel asociale hondenbezitters. Het allerergst zijn de mensen die hun hond gewoon midden op het trottoir hun gang laten gaan, vervolgens geniepig om zich heen kijken of iemand het gezien heeft en als dat niet zo is… snel vluchten van het ‘plaats delict.’ Toen ik daar laatst iemand op aansprak kreeg ik als antwoord: ,,Ik betaal tóch hondenbelasting of niet soms? Wat mij opvalt is dat de laatste tijd steeds meer hondenbezitters kennelijk besloten hebben dat je bij een boompje niets hoeft op te rapen. Dit met als gevolg dat die vierkante meters aarde rondom de meeste bomen in de stad tegenwoordig bezaaid liggen met drollen. Voor dat soort mensen heb ik maar één woord… strontvervelend.

Eén reactie

  1. Kreeg als antwoord op mijn vraag of de eigenaar van de hond de poep meenam ,:Ze doen het bij mij toch ook voor de deur. Schijtziek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s