Stem, welgemeend of niet, op onze eigen Vriesestraat


Banner-awards-algemeen-2013U wist het misschien niet, maar we zijn in oorlog. Met Heemstede om precies te zijn. Aanstaande zaterdagochtend weten we wie er gewonnen heeft. U vraagt zich af waar ik het over heb? Dat zal ik uitleggen: het gaat hier om een felle strijd tussen Nederlandse winkelstraten met als inzet de vraag wie zich de allerleukste winkelstraat van Nederland mag noemen. Wordt dat de onze eigen (nu koploper) Vriesestraat of gaat de hoofdprijs naar de Raadhuisstraat/Binnenweg in Heemstede, die verrassend tweede staat? Voor mij is het antwoord wel duidelijk. De Vriesestraat is zóveel leuker dan die twee malle straatjes in Heemstede. Ze moesten daar zelfs twee straten aan elkaar koppelen om tot één winkelstraat te komen. Ben ik daar wel eens geweest dan? Eerlijk gezegd nog nooit en dat is ook het grappige van deze verkiezingsstrijd, die is uitgeroepen door NLstreets, een belangenclubje dat strijdt tegen de vervlakking van het winkelaanbod in Nederland. NLstreets vraagt aandacht voor de positie van zelfstandige ondernemers en wil laten zien hoe leuk het is om juist bij originele ‘kleine zelfstandigen’ te shoppen in plaats van bij die eeuwige winkelketens, die er voor gezorgd hebben dat alle winkelstraten in dit land sprekend op elkaar zijn gaan lijken. Natuurlijk stem ik niet op Heemstede en ook niet op die andere genomineerden, waaronder dat supergezellige Stokstraatkwartier in Maastricht of op die prachtige ‘9 straatjes’ in Amsterdam… ik zou wel gek zijn. De wedstrijd ‘leukste winkelstraat van Nederland’ is eigenlijk niet zo heel veel anders dan het Songfestival, met als enige verschil dat we hier wél lekker ‘op onszelf’ mogen stemmen. En dat doen we, chauvinistisch als we zijn, blijkbaar massaal, want terwijl ik dit schrijf staan we bovenaan met 2.149 stemmen. Heemstede volgt op de voet met 22 stemmen minder, maar op het moment dat u dit leest kan dat natuurlijk weer andersom zijn. Tuurlijk, het gaat niet om leven of dood, maar een overwinning is goed voor het imago van onze stad en goed voor onze winkeliers. Ga dus naar www.nlstreets.nl en stem dus, welgemeend of niet, op de Vriesestraat. We gaan toch niet verliezen van bloody Heemstede?

PS. Stemmen heeft nu geen zin meer. De Vriesestraat is de op één na leukste winkelstraat van Nederland geworden. En the winner is… bloody Heemstede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s