De partijen zijn er klaar voor… u ook?


candidate_forumHet grote zieltjes winnen is begonnen: de lijsttrekkers zijn bekend, de ‘teams’ (lees: kandidatenlijsten) zijn samengesteld en de verkiezingsprogramma’s, soms onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht bedacht,’liggen her en der voor u ter inzage. Laat die gemeenteraadsverkiezingen maar komen. Het is nu vooral aan u, de kiezer, de stemgerechtigde, de inwoner (door sommige partijen ook wel ‘ de burger’ genoemd) om u eens goed in te lezen, zodat u over ruim een maand tot een afgewogen oordeel komt. U gaat zich toch wel inlezen toch? Of stemt u louter op basis van die mooie blauwe ogen van uw favoriete lijsttrekker? Voor de echt luie stemmer is er die inmiddels beruchte stemwijzer op internet, maar toen ik die gisteren aanklikte kon ik alleen nog maar kiezen tussen Beuningen, Nieuwkoop en Tytsjerksteradiel. Vandaag nog maar eens proberen dus, al hoorde ik  gisteravond twee beroeps-campagnetijgers (onder wie Kaj van der Linden) in het radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ beweren dat al die stemwijzertjes en kieskompasjes op het internet eigenlijk voor geen meter deugen. Als rechtse rakker loop je het risico dat je zomaar ineens bij de SP uitkomt en een beetje atheïst moet niet gek opkijken als de Christenunie straks de oplossing voor al zijn of haar problemen blijkt te zijn.
Maar is iedereen er nou écht klaar voor? Hoe zit het bijvoorbeeld met de diverse campagnes? Wie heeft de slimste slogan, de mooiste poster en de ‘lekkerste’ lijsttrekker, welke partij is het meest helder en oprecht waar het de plannen en uitgangspunten betreft? In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart ga ik u de komende weken op persoonlijke wijze trakteren op de leukste en mooiste ‘campagnevondsten’ van de diverse politieke partijen in stad en regio. Ik ga die stemwijzer, als ‘ie straks wél online staat, voor u doorspitten en ik bekijk voor u welke partij zich op het internet het meest helder en origineel weet te manifesteren. Ik doe dat… en dat beloof ik u… los van welke politieke richting, kleur of voorkeur dan ook, want op wie u straks gaat stemmen moet u toch echt lekker helemaal zelf weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s