Over appels, peren, klein wild en overstekende kindjes


appelenpeer1.largeNee, je mag geen appels en peren met elkaar vergelijken… zeker niet in de politiek. Ik kom daar zo op terug, op die politiek dus, maar ik moet eerst even iets kwijt? Waarom mag dat eigenlijk niet… appels en peren vergelijken? Ik hou van appels en ik hou van peren, maar als ik een sappige zoete peer naast een mooi rooie appel op de fruitschaal zie liggen, ga ik negen van de tien keer, na een potje vergelijken, toch écht voor die peer. Maar goed… terug naar de politiek. Daar mag het dus niet, al zou je het soms graag doen. Hoe ik daar op kom? Door mijn eigen krant eerlijk gezegd. Het was ongetwijfeld toeval, maar twee verhalen stonden daar, met foto en al, zo’n beetje naast elkaar en allebei hadden ze te maken met het fenomeen ‘oversteken.’
Ik zal het uitleggen: het ene verhaal ging over het feit dat de gemeente Dordrecht de afgelopen vijf jaar zo’n 700.000 euro heeft uitgegeven om dieren heelhuids door de stad te kunnen loodsen. Dat geld is besteed aan allerlei doorgangetjes en tunnels die klein wild de mogelijkheid verschaft om veilig een spoor of weg over te steken. Deze zogeheten faunapassages worden massaal gebruikt door muizen, ratten, vossen, egels en een incidentele bunzing. Da’s fijn voor die diertjes, dacht ik nog… dit land is toch ook écht helemaal af. Tot ik daarnaast een verhaal las over een levensgevaarlijk kruispunt in Wielwijk. Die kruising (Karel Doormanweg – Kotterstraat) moet nu héél snel worden aangepakt omdat daar dagelijks ongelukken en bijna-ongelukken gebeuren. Tientallen buurtbewoners en drie klassen met kinderen verzamelden zich daar vorige week nog om te protesteren, maar die actie zet vooralsnog weinig zoden aan de dijk, simpelweg omdat er voor een opknapbeurt van deze kruising momenteel kennelijk geen geld meer in het gemeentepotje zit. De bestuurders, die zelf ook wel inzien dat de situatie hier eigenlijk onhoudbaar is geworden, willen de aanpak van dit kruispunt nu ‘over de verkiezingen heen’ tillen. En ja, ik weet het van die appels en die peren, maar het eerste dat in mij opkwam was toch: zijn jullie nou helemaal van de ratten besnuffeld?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s