‘Dordtse’ VVD laat veel kansen liggen op de eigen website


arnoldvoteWist u dat wethouder Bert van de Burgt maar liefst 18 kleinkinderen heeft? Ik wist dat niet, maar ik las het op de website van het CDA en ik krijg daar direct een beeld bij…. ja letterlijk zelfs, want als ik campagneleider van de christendemocraten was zou ik op de lokale CDA-website nu heel snel een grote foto plaatsen van opa Van der Burgt met al zijn nazaten om hem heen. Dat levert gegarandeerd stemmen op en past perfect bij de boodschap die de partij (‘De familie is ons fundament’) wil uitdragen.
Eerder had ik u beloofd om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen – vandaag precies over een maand – op zoek te gaan naar de leukste krentjes in de campagnepap en ik vroeg mij af hoe de politieke partijen in stad en streek zich op het internet manifesteren. Vandaag neem ik de websites van de Dordtse afdelingen van CDA en VVD onder de loep en ik moet concluderen dat de VVD hier ernstig in gebreke blijft. Zo is de VVD-website véél onpersoonlijker en afstandelijker dan die van het CDA. Dat past dan misschien beter bij het ‘no-nonsense-imago’ dat de VVD graag mag uitstralen, maar ik vind het toch jammer dat ik de lokale liberalen op de VVD-site nauwelijks leer kennen. Als ik op de fotootjes van de raadsleden klik kom ik niet verder dan een naam en hooguit een telefoonnummer, terwijl ik op de CDA-pagina’s écht het gevoel krijg kennis te maken met de kandidaat-raadsleden. De Zwijndrechtse VVD doet het wat dat betreft een stuk beter, want de kandidaten stellen zich daar wél persoonlijke aan de kiezer voor. Verder is de CDA-site over de hele linie minder statisch en ook veel leesbaarder. Wil je bij de VVD bijvoorbeeld meer over het verkiezingsprogramma weten, dan moet je dat eerst volledig downloaden en ook de partijstandpunten zijn slechts in lange lappen tekst (middels te downloaden nieuwsbrieven) terug te vinden. Dit alles een beetje onder het motto ‘zoek het zelf maar uit,’ hetgeen overigens wél weer past bij het liberale gedachtegoed. Conclusie: een ruime 7.5 voor de CDA-site en een onvoldoende (5) voor de VVD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s