De jacht op stemmende Dubbeldammers is geopend


DubbeldammersDe ontdekking van Dubbeldam. Da’s een lekkere titel voor een mooi boek, zou je zeggen. Geen roman overigens en ook zeker geen fictie, maar pure realiteit, want het valt mij op dat de politiek Dubbeldam, méér dan ooit, ontdekt heeft als jachtterrein in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit, maar dat spreekt voor zich, om in dit voormalige dorp kiesgerechtigde zieltjes te werven. Maarten Burggraaf, kandidaat-raadslid voor de VVD sprak vorige week, met een heuse Valentijnskaart op Twitter wel héél openlijk zijn liefde uit voor Dubbeldam, BVD-lijsttrekker Piet Sleeking hees een maand of wat geleden op het 50-jarige Damplein de Dubbeldamse vlag en maakte op Twitter zowaar gewag van heuse Dubbeldamse ‘roots’, ook het CDA richt zich wel héél specifiek op Dubbeldam en onlangs werd in deze wijk zowaar een SP-campagnecaravan waargenomen. Iedereen is dol op Dubbeldam (ook een mooie boektitel trouwens) en dat lijkt me ook niet meer dan logisch, want in deze stadswijk zijn veel stemmen te halen. Waarom? Heel simpel… de Dubbeldammer gáát ook daadwerkelijk naar de stembus: het opkomstpercentage is hier van oudsher relatief hoog (63 procent) ten opzichte van de meeste andere wijken (in 2010 gemiddeld ongeveer 50 procent) en, voor zover ik dat kan beoordelen, kiest de gemiddelde Dubbeldammer ook zeer bewust en dan met name in de defensieve en dus ietwat conservatieve zin van het woord: Dubbeldam moet namelijk mooi blijven, Dubbeldam moet groen blijven en in Dubbeldam moet je niet te hard scheuren met een auto of een vrachtwagen, want Dubbeldam moet boven alles vooral ‘dorp’ blijven. Dat Beter Voor Dordt vier jaar geleden hoge electorale ogen scoorde met de ‘Zuidpoldercampagne’ heeft de partij voor een groot deel aan Dubbeldam te danken. Van de 6200 Dubbeldammers die vier jaar geleden de moeite namen om naar de stembus te lopen kleurde, zo’n beetje de helft het BVD-vakje rood en daarmee is Dubbeldam de meest BVD-gezinde wijk van Dordrecht. Ook op 19 maart, zo durf ik te voorspellen, gaat de uitslag van Dubbeldam een sleutelrol spelen. Rijd u in deze wijk dus vooral voorzichtig de komende weken en pas vooral goed op voor overstekende politici.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s