Website BVD: héél Dordts en vooral overtuigend…


BVD2In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (nog een weekje of drie) neem ik zo nu en dan de campagnes van de deelnemende partijen voor u onder de loep. Los van de standpunten bekijk ik welke partij zich digitaal het best, het leukst of het meest origineel weet te presenteren. Vorige week concludeerde ik dat het CDA op haar site ‘het familiegevoel’ uitstekend weet over te brengen en dat de VVD, met een wat onpersoonlijke en hier en daar nog wat vage site, nog veel kansen liet liggen. Kennelijk hebben de liberalen zich die kritiek aangetrokken, want inmiddels stellen de kandidaat-raadsleden zich op de VVD-webpagina’s uitgebreid aan de kiezer voor en verschaft de partij, met het credo ‘Stad die werkt’ een helder inzicht in haar plannen en opvattingen.
Vandaag de website van Beter voor Dordt, die er, met de sterk dominerende kleur oranje uitziet alsof we zojuist het WK-voetbal hebben gewonnen. Hoe je het ook wendt of keert, BVD was, met dertien raadszetels en drie wethouders in het vijfkoppige college, de club die de afgelopen vier jaar in deze stad zo’n beetje de dienst uitmaakte en op haar website maakt de partij dan ook vooral gewag van de tot dusver geleverde resultaten. Dat doet BVD heel slim in een puntsgewijze opsomming van prestaties en met een boeiende filmische terugblik. Die komt, door de nogal geladen muziek die daaronder ‘gestoken’ is, misschien wat pathetisch over, maar het werkt wel, want je laat je er onbewust in meeslepen. Zoiets van: ‘We hebben een lange en moeilijke weg afgelegd en zie eens wat we bereikt hebben?’ De overzichtelijke en ook zeer leesbare site straalt aan alle kanten ‘Dordt’ en ‘We willen dóórgaan’ uit en de drie commercials op de website (elke BVD-wethouder speelt één keer een hoofdrol) zijn gelikt en doen waar reclamespotjes voor bedoeld zijn, namelijk ‘overtuigen.’ Een dikke 8 dus voor Beter voor Dordt, die daarmee voorlopig op de eerste plaats staat van mijn geheel persoonlijke website-campagneklassement. Op twee staat het CDA met een 7.5 en derde is de VVD, die ik eerst een 5 gaf, maar die door die aanpassingen nu toch wel een 7 verdient.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s