Nooit eerder waren lokale verkiezingen zó belangrijk


BBussen, Biesbosch, bejaarden, Bulgaren, bouwplannen, buitengebieden, bezuinigen, blowen, belastingen, bijstandstrekkers, boemeltreinen, een babyhuis en een burgerreferendum. Héél gek, maar als je het zo op een rijtje zet draait het bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht kennelijk om de letter B. Ik pik er een paar voor u uit:
Bussen: wél of geen gratis openbaar vervoer voor 65-plussers? Da’s toch écht wel een BVD-stemmenlokkertje. Vraag is en blijft of je deze groep daar aantoonbaar mee uit een isolement haalt.
Biesbosch: die ‘nieuwe’, meer beheersbare en ecologisch verantwoorde Dordtse Biesbosch is in ieder geval voor één partij inzet van deze verkiezingen, terwijl het hier eigenlijk om een nauwelijks omkeerbaar traject gaat dat al sinds 1993 gaande is en waarbij niet alleen de gemeente, maar ook de waterschappen, de provincies en zelfs het Rijk een rol spelen. WEK maakt hier nu een ‘dingetje’ van en wil de schijn wekken dat het huidige college de Biesbosch aan het verkrachten is, maar daar prik je snel doorheen.
Bulgaren: mogen bedrijven technisch personeel in Bulgarije werven? Ja, vinden de  voorstanders, zo lang ze die mensen in Nederland niet kunnen krijgen en trouwens, daar is Europa als economische eenheid toch juist voor bedoeld? Nee, zeggen de tegenstanders: we moeten onze eigen jeugd, nu feller dan ooit, stimuleren om technische opleidingen te gaan volgen.
En dan zijn er nog boemeltreintjes (Blijft Dordt een intercitystad?), balende winkeliers (Mogen we straks nou wel of niet op zondagen open?) en blowen (minder coffeeshops en geen gehang meer met een pretsigaret in je bakkes).
Het zijn leuke lokale issues, maar waar het écht om gaat is het feit dat uw gemeentebestuur, als gevolg van taakverschuivingen (van Rijk naar gemeente) in zowel ouderen- als jeugdzorg de komende jaren heel veel belangrijke beslissingen gaat nemen over úw leven, dat van uw ouders of uw kinderen. Het enige échte b-woord is dus eigenlijk budgetbeheer. Wie springt er straks het meest verantwoord om met die steeds schaarser wordende pot aan ‘zorgcentjes’? Daar draait het om bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart en dus waren lokale verkiezingen nooit eerder zó belangrijk. Ga dus zeker stemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s