‘It’s all in a day’s work for Blafmans’


BlafmansNiet verder vertellen hoor, maar ondanks het feit dat Blafmans er vervaarlijk uitziet is het eigenlijk een watje. Ach, schijn bedriegt, daar kan ik over meepraten, want eigenlijk ben ik een hele knappe. slanke jonge man, maar dat zie je gewoon niet aan de buitenkant. Het bedrieglijke uiterlijk van mijn viervoeter heeft zo zijn voordelen, want bij nachtelijke wandelingen in de binnenstad verschaft zij mij altijd een extra veilig gevoel. Bij één zo’n wandeling stuitten wij op de Voorstraat onlangs op iets wat je een opstootje zou kunnen noemen: een vrouw was, ter hoogte van de Wibra, druk aan het soebatten met een groep jongeren en omdat Blafmans nu eenmaal nieuwsgierig is hielden we even halt om aan te horen waar de commotie om te doen was. Het bleek om een fiets te gaan, die door de vrouw herkend was als zijnde van haar zoon. Het ding was, een week eerder, voor de deur van haar huis, gestolen en nu zag ze hem dus terug, in het gezelschap van vijf stoere capuchonknaapjes. Die waren vooralsnog niet van plan zich hun pas verworven vervoermiddel zomaar te laten aftroggelen. En of ‘verworven’ nu staat voor gestolen of voor een tientje gekocht van een vaag type, doet er eigenlijk niet toe, want het was wel duidelijk dat de vrouw in kwestie de fiets van haar zoon in alle oprechtheid herkend had. Hoe dan ook, gejat, gekocht of gevonden… we zullen het nooit weten, want op dat moment besloot Blafmans in te grijpen. Ze stapte op de groep af en omdat ik nu eenmaal vast zit aan de andere kant van de riem kon ik niets anders dan meelopen. ,,Deze tweewieler is van mevrouw, dus verdere discussie heeft niet zoveel zin’’ zo liet mijn viervoeter de opgewonden heren op niet mis te verstane wijze weten. De begeleidende blik van Blafmans was kennelijk overtuigend, want het mannetje dat de fiets vast hield deed schoorvoetend afstand en de groep ging er mokkend vandoor. De bedankjes en complimentjes van een blije moeder waren aan Blafmans niet besteed…. die stond alweer druk te snuffelen aan een interessant geurende lantaarnpaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s