RTV Dordt, bewaak je geloofwaardigheid!


foto-dordtse-koppenEén aflevering zag ik vorige maand al van die talkshow ‘Dordtse Koppen’ op de lokale omroep. Nee, dat was inhoudelijk niet best (een slepende presentatie met een hoog Jiskefet-gehalte), maar het zag er qua cameravoering, belichting en decor eigenlijk heel aardig uit. Zonder onaardig te willen zijn, maar zoiets valt op bij de lokale omroep, waar de budgetten nu eenmaal beperkt zijn en waar men, op het gebied van techniek en menskracht, moet roeien met de riemen die men heeft. Nee, dat bedoel ik geenszins negatief, want ik vind dat het bij RTV Dordrecht de laatste maanden juist steeds beter gaat. De presentatie van het nieuws, dat vaak een te hoog ‘mutsefluts-gehalte’ had, is ingeruild voor een ‘voice-over’ en dat maakt het geloofwaardiger, al is het journalistiek-inhoudelijk allemaal nog wat magertjes. Maarten Wijk is inhoudelijk dan weer sterk, zij het iets te ‘uitleggerig’ en langdradig in zijn politieke programma Dordtse Kamers en het ‘typetje’ Ad van de Herik is gewoon lekker zichzelf (soms heerlijk, soms ergerlijk) in zijn wandelgesprekken met Dordtenaren die het nieuws beheersen. Het vox-populi-programma ‘Uw Mening’ kan nog wel een kwaliteitsduwtje gebruiken… wat kan mij het nou schelen wat op straat aangesproken Dordtenaren van de nucleaire top vinden en trouwens, het zou ook niet meer door Brabantse kleuters gepresenteerd moeten worden. Alles bij elkaar weet RTV Dordrecht de kijker toch een aangenaam half uurtje tv te bezorgen, maar nu is er dus dat relletje rond Dordtse Koppen, omdat de programmamakers kennelijk geen homostel in die talkshow zouden ‘believen.’ Dat wordt nu overigens weer heel handig ontkend, maar als je je realiseert dat ‘Dordte Koppen’ gemaakt wordt door dat blije evangelistenclubje Bonfire uit de Bonifatiuserk en dat de presentatrice de dochter is van de producent die zelf dan weer als mediamannetje bij De Hoop werkt… tja, dan valt alles op z’n plek. RTV Dordt heeft zich simpelweg verslikt in een gratis aangeboden halleluja-programma, dat eigenlijk op Family7 thuis hoort. Da’s jammer, want daardoor krijgt de nog altijd wat wankele journalistieke geloofwaardigheid van de lokale omroep een gevoelige tik. Niet meer uitzenden dus.

Eén reactie

  1. Goede Column Kees: kort door de bocht, zonder hoor en wederhoor, gewoon je eigen mening ventileren. Weg met de nuance, gewoon 1+1=2, alle christenen zijn homohaters…
    Zo hoort een column te zijn met een hoog Joep-gehalte!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s