Ik zeg, ga jij maar weg en wat denk je? Gaat ze nog weg ook…


Bored_Face,,Is deze stoel vrij?’’ De vrouw, gehuld in stretchbroek en bloembloes, knikt wat norsig en ik begin in de overvolle wachtkamer wat te lezen in een Libelle van net na de Boerenoorlog: Willy Dobbe showt nieuwste badmode of zoiets. ,,Nee, het valt niet mee.’’ De aanvankelijk zo zwijgzaam ogende dame naast me zit kennelijk om een praatje verlegen, dus kijk ik op van mijn tijdschrift en zet mijn wenkbrauwen in de vraagstand. Dat had ik beter niet kunnen doen, want het door mij verwachte beleefdheidspraatje blijkt, zo constateer ik een minuut of tien later, louter uit eenrichtingsverkeer te bestaan. ,,Hartritmestoornissen. Dat valt niet me hoor.’’ ,,Nee, dat valt vast niet mee,’’ beaam ik. Ze gaat er nog eens goed voor zitten en zegt: ,,Ik ging van de week fietsen en ineens werd ik duizelig. Meteen afgestapt natuurlijk, maar toen werd het zwart voor mijn ogen. Afijn, m’n zus gebeld, maar ja die heb geen man meer en ze rijdt ook geen auto, dus heb zij haar buurman d’r bij gehaald en die heeft me naar het ziekenhuis gebracht. En wat denk je?’’ ,,Hartritmestoornissen,’’ gok ik. ,,Precies. En da’s nog niet het enige, want ik ben vorig jaar ook nog aan m’n polsen geopereerd. Hier moet je kijken hoe dik ze zijn. Nee, dat valt niet mee hoor. Vorige week moest ik bloed laten prikken, want met m’n bloed is het ook al niet goed, maar dat mens kan d’r geen hout van. Ik verging van de pijn, dus ik zeg, ga jij maar weg en laat je collega het maar doen, want die kan het wel. En wat denk je? Loopt ze nog weg ook. Nou die collega kon het inderdaad beter, maar het deed tóch nog verrekt veel pijn. Nee echt… dat viel niet mee.’’ Op dat moment roept de dokter mijn naam af. ,,U zat hier toch eerder dan ik?’’ zeg ik tegen de vrouw. Ze kijkt me verbaasd aan. ,,Nee joh, ik ben hier voor m’n zus. Die moest bloed laten prikken, maar ze durfde niet alleen. Dus ik dacht, ik ga maar mee om haar een beetje op te beuren.’’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s