Waarom voert de gemeentesecretaris hier nu het woord?


bromHebt u dat nou ook wel eens, dat je bij het lezen van een artikel in je krant per ongeluk ineens hardop ‘HUH’ roept? Ik had het afgelopen dinsdag toen ik dat artikel over de voorgenomen interne ‘cultuuromslag’ bij de afdeling Toezicht onder ogen kreeg. Daar is het personeel al sinds jaar en dag ontevreden over de negatieve werksfeer… sterker nog, uit een onderzoek onder Dordtse ambtenaren vorig jaar, kwam naar voren dat veel medewerkers van Toezicht in Dordrecht zich zelfs doodongelukkig voelen. Een totaal verrotte sfeer van angst, intimidatie en negativisme op de werkvloer leidde er toe dat directeur Wim Slootweg besloot op te stappen. Nou ja, hij besloot dat natuurlijk niet zelf, laten we zeggen dat hij met zachte dwang en met enige financiële genoegdoening in het verschiet naar de nooduitgang begeleid werd.
En nu? Tja, nu ziet de wereld van de stadswacht… uhh, sorry, toezichthouder op dit eiland er ineens een stuk rooskleuriger uit… toch? Nou ja, dat beweert althans gemeentesecretaris Martien van der Kraan: ,,We gaan van nu af aan meer inzetten op communicatie,’’ zo belooft hij. ,,Er is veel aandacht besteed aan verbeterpunten en we zijn nu op het punt beland dat we kunnen gaan oogsten.’’
Dat zijn natuurlijk mooie woorden, maar wél woorden die ik nou juist zo graag gehoord had uit de mond van Slootwegs opvolger, de nieuwe directeur Toezicht José Heskens. Zij wil de krant echter nog niet te woord staan en stuurt dus de hoogste Dordtse ambtenarenbaas op die bloedbeluste persmuskieten af. Da’s toch raar, of ligt het nou aan mij? Bij Toezicht beloven ze méér te gaan inzetten op communicatie maar de kersverse directeur houdt de luiken gesloten. Of doelt Van der Kraan helemaal niet op de interne communicatie ten burele en heeft hij het over de communicatie van toezichthouders met foutparkerende, stoepfietsende straatzuipende of wildplassende Dordtse burgers? Want alle goede intenties en die paar uitzonderingen ten spijt schiet het gros van de toezichthouders juist op dát gebied nog altijd ernstig te kort. Dáár had ik José Heskens nou wel eens over willen horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s