In de verte hoor ik een melkkoetje loeien…


melkkoeTja, wat vind ik eigenlijk van dat hoofdlijnenakkoord waarmee de coalitie van Beter voor Dordt (drie wethouders), CDA, VVD en CU/SGP (allen één wethouder) de komende vier jaar ‘de strijd tegen de elementen’ aangaat? Het mooiste er van vind ik dat het slechts tien pagina’s beslaat, want er wordt niet oeverloos doorgezemeld over details. Verder is het behoorlijk goed leesbaar al staan er wel veel clichés in (kansen, uitdagingen, transparantie, zelfredzaamheid). Hoe dan ook… slim geschreven want je kunt er veel kanten mee op. Het is maar HOE je het leest: ik heb dat inmiddels meermalen gedaan en ik kom tot de conclusie dat dit college vooral wil vooral doorgaan op de ingeslagen weg en daar weinig mis mee, want die weg kenden we al: breed, redelijk veilig en vooral overzichtelijk, want met weinig bochtjes. Een paar zinnetjes in het akkoord vond ik opvallend. Deze bijvoorbeeld: ‘Wij streven naar een ontspannen samenwerking tussen coalitie en oppositie.’ Tja, dat willen we allemaal wel. Thuis streef ik daar ook naar, maar de oppositie (in dit geval mijn bloedjes van pubers) komt de laatste tijd steeds venijniger uit de hoek. Vooral over zaken als zakgeld en ‘staptijden’ wordt op het scherpst van de snede met het dagelijks bestuur gediscussieerd en die discussies worden zelden op fluistertoon gevoerd en eindigen ook niet allemaal in een poezelige ‘grouphug.’ Hoe dan ook, het blijft een mooie zin en het streven is lovenswaardig. Wat ik verder (soms door de regels heen) lees is: die Merwedestraat wordt eindelijk opgeknapt, parkeren bij de Sportboulevard wordt goedkoper, Dordt moet een fietsersparadijs worden, onze senioren (straks niet meer van 65, maar van 67 jaar) blijven de komende vier jaar gratis bushoppen, er komen vier windmolens op het industrieterrein Dordtse Kil IV, voor wat betreft dat nieuwe voetbalstadion ligt de bal bij FC Dordrecht (geen financiële bijdrage of gemeentegarantie) en de zwembaden De Dubbel en Wantijbad blijven open. En aan de inkomstenkant? Tja, veel bezuinigingen natuurlijk en, héél opvallend: wellicht ligt er straks een rekening op uw deurmat, getiteld ‘precariokosten voor uw leidingen en kabels’… een melkkoetje dat ik nu al in de verte hoor loeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s