Een verkapte truc om gat in de begroting te dichten


beaversEn toch heb ik er moeite mee, met betaald parkeren bij De Merwelanden en de Hollandsche Biesbosch. Dat is althans de bedoeling vanaf 1 januari volgend jaar als dit onzalige plan  instemming krijgt van de gemeenteraad. Ik hoop natuurlijk dat het zo ver niet gaat komen, want volgens mij draait het hier helemaal niet om zoiets banaals als parkeren op zich… er ís namelijk helemaal geen parkeerprobleem in de Merwelanden, want zelfs op de allerdrukste dagen is daar plek zat voor iedereen. Ik zie het eerder als een verkapte vorm van toegangsgeld innen voor een natuurgebied dat toch eigenlijk voor iedereen gratis toegankelijk hoort te zijn. Ik kóm helemaal niet in De Merwelanden (niets anders dan een gecultiveerde ‘toegangspoort’ naar de Biesbosch) om een fluisterbootje of een kano te huren, ik kom er ook niet om een biertje te drinken, om te gaan zwemmen of om een bever lastig te vallen en al helemaal niet voor ‘een stukje educatie’ in dat, op zich hartstikke leuke, bezoekerscentrum. Nee, ik wil in onze Biesbosch, in mijn Biesbosch gewoon vrij kunnen rondwandelen. Trouwens, volgens mij lag dat ding er toch al een héél stuk langer dan dat daar zoiets als ‘een management’ rondliep. Want dát is wat er volgens mij nu gebeurt: het parkschap bezuinigt volgend jaar zo’n driekwart ton op het eigen management en er moet ook stevig bezuinigd worden op onderhoud en dat gat mag de parkerende burger nu lekker gaan dichten. Het is dus eigenlijk niets anders dan gewoon een ordinaire truc om geld uit de zakken van Dordtenaren, streekgenoten en argeloze toeristen te kloppen. En áls het doorgaat kom ik dus voortaan alleen nog maar met de fiets of met de scooter naar de Merwelanden, maar ik ga u nu al voorspellen dat die slagboom, die men ter hoogte van het Stayokay Hostel aan de Baanhoekweg wil gaan plaatsen, op een duistere dag in de toekomst ook voor tweewielers omlaag zal staan: eerst betalen en dán pas naar binnen… dát gaat het credo worden, vrees ik. Flessentrekkerij vind ik het. De Biesbosch is van ons allemaal en zo moet dat blijven.

3 reacties

  1. Bezopen, om daar voor te moeten betalen, zeker voor de kansarme gezinnen die nergens meer kunnen komen met hun kinderen, zoals de efteling enz, niet te betalen .
    Vind het echt een schande.

    • Hier weer een voorbeeld hoe de politiek omgaat met de burger,Hoe de burger zich belazerd voelt zegt ze nog steeds niets. Andere beschuldigen en het zelf doen is zo gemakkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s