Ik wil nu even helemaal niet relativeren…


fcdordrecht7Morgen is het zover… dán is het erop of eronder voor onze lokale voetbaltrots. Dat gelijkspelletje van donderdagavond was achteraf gezien (en dát is altijd makkelijk) een tikkie teleurstellend omdat FC Dordrecht het ‘ten Kastele’ eigenlijk al had moeten afmaken. Tja, dán en alleen dán was dat potje van morgenmiddag aan de stijf uitverkochte Krommedijk er louter eentje voor de lol en voor de statistieken geweest. Nu wordt het de dood of de gladiolen en geloof me, het Dordt-virus heeft zelfs deze kritische columnist in een ijzeren greep genomen, want dat onzekere gevoel over het ongewisse knaagt nu al meer dan een dag lang diep van binnen. En ach, als het dan allemaal tóch verkeerd uitpakt (de bal is rond… blablabla) kan ik natuurlijk altijd nog een lekker potje gaan relativeren. Ik weet nog dat ik op een zondagmiddag in 1974 als jochie op de bank mijn wereld letterlijk voelde instorten toen ‘bomber’ Gerd Müller, in de 43e minuut van de eerste helft de bal met zijn dikke reet naar het doel aannam, zich vlot omdraaide en vervolgens in de verre hoek schoot. Keeper Jan Jongbloed had het nakijken… dook niet eens: 1-2 voor West-Duitsland… Weltmeister. Zó oneerlijk, want wij waren de beste. Dat zag toch iedereen? Behalve God dan. Woest en nog net niet huilend, vanwege die eerste echt grote teleurstelling in mijn nog korte bestaan, stormde ik naar buiten. Relativeren was er toen nog niet bij maar nu, als heer op leeftijd, (sinds gisteren zelfs vader van een volwassen dochter) moet dat geen enkel probleem zijn… toch? Ik heb alle ‘zelfhulp-argumenten’ al keurig op een rijtje staan hoor… het wás al een prachtseizoen waarin ‘we’ nou eens écht meespeelden en meetelden, Dordt wordt genoemd en geroemd en iedereen die iets van voetbal weet (we zijn immers allemaal kenners) vindt dat er een wereldprestatie is neergezet met een jaarbudget dat lager ligt dan de goedkoopste auto van Ibrahimovic en… die hoor je het vaakst…‘Wat moeten wij nou helemaal in die eredivisie?’ Maar ik WIL dat nu niet horen, ik WIL even niet relativeren. Ik wil maar één ding… gerechtigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s