De stemming van de stad in één woord? ‘Schapetrots’


SchapetrotsHet feest is nog niet voorbij, want vanavond wordt die huldiging van afgelopen zondagmiddag aan de Krommedijk nog eens dunnetjes overgedaan op het Statenplein. Nou ja, dat ‘dunnetjes’ kan ik beter weglaten, want ik denk dat de stad vanavond op haar grondvesten gaat schudden (een mooie test voor al die nieuwe funderingen in de stad) en ik hoop dat het een prachtfeest wordt zonder schaduwkantjes. Eén woord krijg ik sinds zondag niet meer van mijn harde schijf en dat is ‘schapetrots.’ Dat woord zegt eigenlijk alles over de huidige stemming van de stad en zou het komende seizoen, wat mij betreft als clubslogan, permanent de tribunes mogen opsieren. Natuurlijk heb ik genoten van die prachtoverwinning, die nog eens extra glans kreeg door de ogen van mijn 15-jarige zoon en zijn vrienden die zondagmiddag met z’n allen bij mij op de bank zaten. En dat genot ging nog even door dankzij al die televisie-uitzendingen en al die krantenartikelen die daarop volgden. Heerlijk bijvoorbeeld dat technisch manager Marco Boogers zo lekker zichzelf bleef: ,,Ja, mijn functie is een part-time functie en dat zou ik eigenlijk best zo willen houden, want ik heb samen met mijn vrouw ook nog een ander bedrijf te runnen,’’ vertelde hij gisteren goudeerlijk in onvervalst Dordts voor elke camera en microfoon die voor zijn snufferd opdook.  Marco gaat het druk krijgen (Tring, o jee, alweer een spelersmakelaar) en ik hoop dat hij zo nu en dan ook even zijn rustmomentjes pakt. Het ontroerde mij overigens hoe hij zijn vorig jaar overleden vriend Theo Bos en diens echtgenote gisteren nadrukkelijk in het succes betrok. Dat getuigt van grote klasse. Een prachtquote las ik ook ergens van voorzitter Ad Heijsman: ,,Dat we nu een zwaan zijn, hoor je mij niet zeggen, maar we zijn wél een mooi eendje.”
De naam van dat eendje gonst nu al dagen door het land en dat is onbetaalbare stadspromotie. Ooit ‘ontdekte’ ik de prachtsteden Deventer, Zwolle en Den Bosch vanwege het voetbal en nu, jaren later, doe ik daar nog wel eens ‘zomaar een daagje.’ Welkom in Dordt, Amsterdammers, Alkmaarders, Arnhemmers, Tukkers, Friezen en Groningers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s