‘Terwijl ik gooi hoor ik in de verte een motorgeluid’


StingerViceCityHet feest begint al zodra ik na het avondeten mijn schoenen aantrek, want op de een of andere manier voelt Blafmans precies aan wanneer het geen alledaags ‘rondje aan de riem’, maar een ren- en zwemuitje langs het Wantij gaat worden. Veel hysterisch gehijg en gepiep dus als ik riem en halsband tevoorschijn haal, getrek en gesjor richting auto, een ritje naar het Wantijpark, parkeren aan de achterkant, een haastig plasje in de berm (de hond, niet ik) en dan, riem los en in volle sprint (wederom de hond, niet ik) richting brug. Ik loop en Blafmans zwemt naar de overkant bij het inhammetje dat richting Plan Tij leidt. Bij het hondenstrandje legt Blafmans z’n bal al klaagblaffend klaar voor de hardplastic balwerper van de baas. Niet verder vertellen hoor… hij weet het zelf nog niet, maar Blafmans is eigenlijk een harige zeehond met vier poten, dus het credo van het kwartiertje dat nu volgt is ‘hoe verder hoe beter.’ Een keer of tien achter elkaar haalt ‘ie de bal uit het water, legt hem hoopvol hijgend voor mijn voeten en tegen de tijd dat ik een lamme arm krijg wandelen we meestal weer een stukkie verder richting het volgende inhammetje. ‘Nou, nog één keertje dan,’ roep ik tegen Blafmans als ze voor de zoveelste keer het balletje klaar legt. Terwijl ik gooi hoor ik in de verte een motorgeluid: het is een hagelwitte speedboot, met staand aan het roer een patser in pak die denkt dat ie de hoofdrol in Miami Vice speelt. Weg rust, weg vrede, want hij gaat véél te hard, zigzagt dreigend om bootjes, zwemmende kinderen en honden heen en veroorzaakt een golfslag die watervogels het droge opjaagt en roeiers uit hun sportieve ritme haalt. Iedereen, langs en op het water, kijkt woedend naar dat zwakke carbonaftreksel van Sonny Crockett dat met zijn patserbootje zo wreed de vrede verstoort. Een half uurtje later, als hij is uitgeraasd, zet hij, nog steeds in een veel te hoog tempo, koers richting Plan Tij waar hij vermoedelijk woont. Hoe één hork nu alweer weken lang de avond van velen vergalt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s