Dordt ‘gaat lekker’…


wii_bannerGaat wel lekker hè met dat stadje van je? Het contact met mijn Amsterdamse oud-collega is wat verwaterd, maar dankzij Facebook is er tóch nog sprake van enige, zij het oppervlakkige, communicatie. In de jaren dat wij samen mooie televisieprogramma maakten met Joosten en Lenferink moest ik altijd weer uitleggen ‘waar dat Dordt nou in hemelsnaam lag’ en ‘waarom ik daar toch zo graag wilde blijven wonen?’ ,,Hebben ze daar al riolering?’’ De aanleiding van zijn berichtje was het nieuws over het succes van de plaatselijke FC, dat kennelijk ook tot de grachtengordel is doorgedrongen. Toen ik bezig was mijn antwoord te formuleren ging ik eigenlijk pas écht over de vraag nadenken. Hoe lekker gaat het eigenlijk met mijn stadje? Ik hoor en lees de laatste tijd nogal wat ‘succes-stories.’ Zo heb ik vernomen dat de tentoonstelling Willem II, Kunstkoning maandag alweer de 80.000ste bezoeker mocht verwelkomen en dus zou die schier onbereikbare mijlpaal van honderdduizend, met nog een week of drie voor de boeg en een volle binnenstad (Dordt in Stoom) in het verschiet, zomaar nog gehaald kunnen worden. Willem II, Kunstkoning is nu al de meest succesvolle tentoonstelling van ‘ons’ museum ooit. En dan is er nog het Energiehuis… daar bruist het al sinds de opening en nu heeft het gebouw dinsdag ook nog eens een prijs gewonnen in een landelijke wedstrijd rond het thema: Beste gebouw van het jaar. Eerder al sleepte het Windsister Warehouse aan de Voorstraat 123 de nationale prijs ‘leukste winkel van 2013’ in de wacht en werd de Dordtse Vriesestraat tweede in de verkiezing ‘Leukste winkelstraat van Nederland.’ Ook ben ik gelukkig met het filmhuis The Movies om de hoek en met het feit dat Kunstmin na de zomervakantie weer open gaat (al ben ik intussen verliefd geworden op theater De Willem in Papendrecht). Verder bedelt mijn zoon om een seizoenskaart voor FC Dordrecht en staat er ‘straks’ ook nog een megabioscoop in mijn stad. Ik beloof u dat ik morgen weer ergens over ga mopperen, maar vandaag wil ik afsluiten met mijn antwoord aan die oud-collega: inderdaad, het gaat hier eigenlijk best lekker.

Eén reactie

  1. Prima / fraai geschreven/ Europa Ok (verkiezingen achter de rug)
    Maar Dordrecht op deze wijze te behappen smaakt GOED

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s