Komen ze nou voor Smurfenijs of voor Nederwiet?


SmurfToen ik vroeger, als jochie, nog wel eens te lang op de bank bleef hangen omdat Hill Street Blues nu eenmaal onweerstaanbaar was, nam ik wijselijk de kleur van het behang aan. Ik bleef muisstil, want elke opmerking zou mijn vader doen realiseren dat het al ver na tienen was en ik wilde natuurlijk die ene dodelijke opmerking vermijden. Toch ging ik nog wel eens de fout in: ,,Waarom slaan ze die vent nou in elkaar?’’ Mijn vader reageerde dan in eerste instantie meestal argeloos: ,,Tja, hij had een politieman doodgeschoten, dus z’n collega’s zijn woedend… wat… zit jij nu nog op de bank? Je moet morgen weer vroeg naar school. Kom op… naar boven.’’
Zo is het ook met coffeeshops. Bij mij zit er eentje in de buurt maar daar hoor je nou nooit iets over omdat deze toko behoorlijk ‘low profile’ is. Toegegeven, de eigenaar heeft ook mazzel dat er vlakbij (aan de Vest dus) parkeerruimte genoeg is en je kunt aan de geparkeerde autootjes natuurlijk niet zien of iemand voor Smurfenijs bij la Venezia of voor Nederwiet bij Asilah komt. Bij Ali Baba aan de Voorstraat-Noord was dat wel anders. Deze coffeeshop, die naar een nieuwe vergunning kan fluiten, had het, net als het inmiddels ook al gesloten ‘t Geeltje aan de Sint Jorisweg, de laatste jaren aardig verbruid. Beide coffeeshops veroorzaakten in hun omgeving veel overlast. Die bestond vooral uit heen en weer rijdende scootertjes en blowende hangjeugd voor de deur, vooral van jonge gastjes die thuis niet mogen blowen. Ik ben er persoonlijk niet rouwig om dat deze coffeeshops hun deuren moeten sluiten, maar dat staat los van het feit dat de eigenaar van Ali Baba wel heel erg vette pech heeft. Hij kreeg namelijk geen vergunning op basis van het feit dat hij geen Verklaring Omtrent Gedrag kon overleggen, simpelweg omdat er destijds een rechtszaak tegen hem liep. Na vrijspraak werd die verklaring alsnog verleend, maar inmiddels had de gemeente het maximumstelsel (niet meer dan vijf coffeeshops in Dordt) ingevoerd. Simpel gezegd: tijdens de wedstrijd zijn de spelregels veranderd. Benieuwd wat de rechter daarvan vindt.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s