De Kunstkerk is de ideale plek voor een Dordtse ‘Balie’


Kunstkerk2Ach ja, de Kunstkerk, die staat alweer ruim een jaar leeg. Als ik het goed begrepen heb is het gebouw, recht tegenover de tuin van het Dordrechts Museum, zelfs voor een prikkie te koop. Voor nog niet eens drie ton dacht ik, maar zeker weten doe ik dat niet, want ik kan het pand niet terugvinden op de website waarop de gemeente haar overschot aan onroerend goed in de etalage zet. Trouwens, als ik het bij de gemeente voor het zeggen zou hebben zou ik die Kunstkerk nooit en te nimmer van de hand doen, want alleen al de naam Kunstkerk, is een begrip in de stad en dus goud waard. Ik voorzie een mooie toekomst voor de Kunstkerk, op voorwaarde dat diverse partijen de handen ineen slaan. Zo is het gebouw een perfecte ‘voorpost’ of  ‘uithangbord’ van het Dordrechts Museum, te gebruiken voor extraatjes die aansluiten bij grote tentoonstellingen of misschien juist wel voor kleinere tentoonstellingen waarvoor in het museumgebouw zelf geen plek is. Ook geloof ik dat de stad Dordrecht zich er de komende jaren prima kan manifesteren tijdens ‘mijlpaalfeestjes’ als vierhonderd jaar Dordtse Synode (2018) en achthonderd jaar stadsrechten (2020). Tevens zou je in dit gebouw gebruik kunnen maken van de diensten van derden, zoals het nabij gelegen filmhuis The Movies, bijvoorbeeld om er zo nu en dan bijzondere films te vertonen  die aanvullend kunnen zijn tijdens gebeurtenissen, herdenkingen, festivals of andere evenementen in de stad. In dat kader kan de Kunstkerk trouwens ook nog eens als extra podium dienen voor muziek, theater, lezingen en prijsuitreikingen en als ‘verwijspost’ van VVV en Dordrecht Marketing. Tot slot zie ik de Kunstkerk persoonlijk ook graag als thuisbasis voor het driemaandelijkse Grote Dordtse Stadsdebat van de gezamenlijke lokale pers en natuurlijk ook voor andere debatgroepen en politieke partijen… een beetje in de geest van de Amsterdamse ‘De Balie’ dus, maar dan ‘op z’n Dordts.’Het mooiste van dit alles is dat het een het ander niet uitsluit, want al die dingen gaan prima samen. Mijn advies… nooit verkopen dus, dit gebouw waar de ‘ziel’ van de stad nestelt.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s