Staat dat er nou écht of ben ik aan koffie toe?


watteHet kan een keiharde stelling zijn, een onschuldig bijzinnetje of een citaatje uit de mond van iemand die ‘er in doorgeleerd’ heeft. Zo nu en dan lees ik ’s ochtends in mijn krant, nog half wakker, zomaar ineens zo’n zinnetje waarbij ik denk, staat dat er nou écht of moet ik eerst nog maar een bak koffie nemen? Ik had dat bijvoorbeeld afgelopen dinsdag toen ik dat artikeltje las over het feit dat de gemeente Dordrecht scholen op het Leerpark nogmaals gaat wijzen op de verhoogde onveiligheid van dat gebied. In dat artikel werd gerept over een advies dat de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vorig jaar uitbracht. Daaruit bleek dat een ongeluk met een trein of tankwagen met gevaarlijke stoffen hier honderden doden kan opleveren. Simpel gezegd, het Leerpark is zo’n beetje de gevaarlijkste plek van heel Nederland en daar brengen wij dus al sinds jaar en dag massaal onze kinderen naartoe? En nee, ik ben niet naïef (soms wou ik dat het zo was) en ik weet heus wel dat Dordt niet op vredige alpenweide ligt, maar wellicht hadden we dat Leerpark destijds dus beter kunnen aanleggen in het wilde dierenverblijf van Blijdorp of op de middenberm van de A16, want daar is het toch echt een stuk veiliger. In diezelfde krant lees ik dat er in Hardinxveld-Giessendam vorig jaar geen enkele winkelier betrapt is op de verkoop van alcohol aan minderjarigen, maar toch is de gemeente van plan om strenger dan ooit te gaan controleren. En weer krijg ik dat typische Louis van Gaal-gevoel, want, óf die Hardinxveldse slijters zijn buitengewoon handig omdat ze kennelijk nooit op heterdaad worden betrapt, óf de brave Hardinxveldse jeugd is nu eenmaal niet bijster op alcohol belust. Als dat laatste het geval is dan is er dus niks aan de hand, maar nee, zegt een gemeentewoordvoerder, we hebben vast niet streng genoeg gecontroleerd. Eigenlijk concludeert de gemeente dus dat Hardinxveldse jongeren enorme zuipschuiten zijn, maar zelfs dronken nog te slim om zich te laten betrappen. Misschien volgen ze wel een opleiding op het Dordtse Leerpark? Voortdurend in levensgevaar zijn houdt ze kennelijk scherp én dorstig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s