Google Streeview is eigenlijk een digitaal compliment


Google_maps_autoIn mijn krant lees ik dat internetreus Google maandag weer eens in Dordrecht rond toerde om nieuwe 360 graden foto’s te maken en dat werd ook wel de hoogste tijd, want deze stad lag er nou niet bepaald op zijn paasbest bij toen we voor de laatste keer werden vastgelegd. Ik tik mijn huisadres in en zie de ladders van de winterschilder nog tegen mijn gevel staan, waaruit ik kan opmaken dat de foto’s dus alweer een jaartje of zes, zeven oud zijn. Ik ‘wandel’ een stukje verder en zie nog geen filmhuis in de Nieuwstraat, een nog gesloten Dordrechts Museum (in de steigers), een Kunstmin dat nog op zijn ‘wedergeboorte’ moet wachten en een nu  met architectuurprijzen bekroond Energiehuis dat nog niet meer is dan een leegstaand industriepand met ingeslagen ramen. De Lanen van Oranje (die nieuwbouwwijk aan Bankastraat en Oranjelaan) zijn nog maar half af en de reconstructie van de Burgemeester De Raadtsingel, ter hoogte van het Centraal Station, is nog in volle gang. Nog geen rotonde ook bij de Toulonselaan en ook staat er nog geen nieuwe school Vest aan de Blekersdijk. De Saturn is nog hooguit een ‘geraamte,’verscholen achter  grote hopen zand en dat malle bitterballenbeeld dat Aelbert Cuyp moet voorstellen staat nog bij Bram Ladage voor de deur. Het Lindershuis, nog niet onder handen genomen, dreigt in te storten en ook dat belachelijke wasbakkenkunstwerk is nog altijd niet gesloopt. Tot overmaat van ramp fotografeerde Google mijn stadje destijds ook nog eens op een druilerige herfstdag. Je zou er droevig van worden als je niet beter wist, want eigenlijk is een rondje Google Streetview een prachtige reminder van hoe het kortgeleden nog met de stad gesteld was. Dat complimentje mag het stadsbestuur (en dat geldt natuurlijk ook voor colleges hiervoor) in de zak steken, want Dordt, zo bewijst Google, is in zeven jaar tijd enorm opgeknapt. Nou ja, behalve dat postkantoor dan… dat ligt er nog net zo desolaat bij als vandaag de dag. Hoe zit het nou toch met al die plannen voor kantoren, appartementen, een koffietentje en dat filiaal van Bas… eh, sorry… Dirk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s