‘Dordrecht, bijzonder dichtbij’ is een magische campagne


DichtbijEen reclamecampagne met commercials op de publieke zenders en paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen. Geen idee wat het allemaal gekost heeft (je blijft Dordtenaar nietwaar?) maar het resultaat is in één woord… magisch. De filmpjes zijn adembenemend, de foto’s krijg je niet meer van je netvlies en de teksten zijn laagdrempelig en lekker leesbaar, zonder aan inhoud in te boeten.
Al heel veel jaren pleit ik vanaf deze plek voor die ene, allesomvattende reclamecampagne die mijn… nee… ons prachtige Dordrecht voor eens en altijd op de toeristische kaart zet. Ik vond zelfs columns van mijn hand over dit onderwerp terug (toen nog uit een andere krant) van nét na de eeuwwisseling. Destijds was er nog geen Dordrecht Marketing, maar die is er nu wel en ik vind dat deze organisatie met de imagocampagne ‘Dordrecht, bijzonder dichtbij’ vol in de roos heeft geschoten. U komt de reclamespotjes de komende tijd vast wel tegen in een van de STER-blokken en de advertentiepagina’s ziet u in uw landelijke dagblad. Maar u kunt de complete campagne ook alvast in zijn totaliteit bekijken via Youtube of via de website http://www.bijzonderdichtbij.nl. De commercial (zeg maar de hoofdversie) die u dan kunt aanklikken, blies mij finaal achterover. En natuurlijk behoor ik als Dordtenaar en Dordtpromotor op persoonlijke titel niet tot de beoogde doelgroep, want ik hoef natuurlijk al lang niet meer overtuigd te worden van de schoonheid van mijn stadeiland, maar deze commercial bracht bij mij wel degelijk emoties te weeg en de voornaamste daarvan (naast even slikken en in de oogjes wrijven) is trots. Woon ik in deze stad? Ja, dáár woon ik, dáár loop ik dagelijks doorheen, want dáár speelt mijn leven zich af. Ik heb het filmpje tientallen keren bekeken, vervolgens gedownload en op mijn smartphone gezet, want van nu af aan hoef ik ‘het grootste geheim van Nederland’ aan niemand meer met woorden te onthullen. Ik druk gewoon op ‘play’ als mij weer eens de vraag wordt voorgelegd: ,,Zeg, jij komt toch uit Dordrecht? Wat is dat eigenlijk voor een stad?’’
De vervolgvraag zal zijn: ,,Jij gaat zeker nooit op vakantie?’’

Eén reactie

  1. Als geboren Zwijndrechter, in 1932 verhuisd naar Zuilen, heb ik vele malen mijn vakanties bij mijn grootouders in Dordt mogen doorbrengen, wat een mooie oude stad, zo zijn er maar weinig over in Nederland, Denk aan het Zwijndrechtse/Papendrechtseveer het Groothoofd en de mooie oude binnenstad, geweldige herinneringen aan deze mooie oude stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s