De NS is momenteel onze grootste ‘vijand’…


Opmaak 1Ja hoor, één intercity per uur richting Breda. Dáár moeten we het hier straks kennelijk mee doen. Wat dat betekent? Dat het Dordtse Centraal Station tóch gewoon naar de B-categorie wordt verbannen en dat deze stad het gevaar loopt een tweederangs stad te worden. En dat allemaal in een periode waarin Dordrecht nu juist zo lekker bezig is om door te breken als een heus ‘A-merk.’ Wat ik daarmee bedoel? Lees maar mee: we hebben een prestigieus filmhuis en straks ook een bioscoop, we kunnen in het najaar weer naar een prachtig opgeknapt Kunstmin met ‘bühneruimte’ voor topproducties, we beschikken over een ziekenhuis dat zich onder de besten van het land mag scharen, er staat een bruisend Energiehuis waarin de Bibelot-podia zich kunnen meten met Melkweg en Paradiso, er vinden hier evenementen plaats (Kerstmarkt, Dordt in Stoom, Boekenmarkt, Big Rivers) die zich ontwikkeld hebben tot ware toeristenmagneten, er wordt hier komend seizoen gevoetbald op het hoogste niveau, er staat een oogverblindende Sportboulevard en in het Dordrechts Museum draait men de hand niet om voor tentoonstellingen die honderdduizend bezoekers of meer naar de stad trekken. Tel daarbij op dat we straks ook een ‘Het Hof, twee punt nul’ hebben waar we ons mooier en beter dan ooit kunnen afficheren als dè geboorteplaats van taal en staat. Deze stad staat elk jaar vetgedrukter op de toeristische en economische kaart en wat gebeurt er? Als gevolg van decennia lang mismanagement bij brekebeentje NS dreigt Dordt, als gevolg van bezuinigingsdrang en -dwang te verworden tot een dorp waar je straks nog louter geduldig naartoe of vandaan kunt boemelen. Zeg maar dag bedrijven die overwegen zich in Dordt te vestigen, ze maar dag jonge ‘afstudeerders’, die straks liever ergens gaan wonen waar ze meer kans op werk hebben en zeg maar dag forensen voor wie de reistijd van en naar Dordt simpelweg te lang wordt. Intussen zijn we wel goed genoeg om dagelijks vele tientallen levengevaarlijke goederentreinen langs onze gevels te laten denderen. Louter de lasten dus en niet de lusten voor Dordrecht. Dat gaan we toch niet pikken?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s