Het klinkt logisch, maar ik snap er geen bal van


logicOnlangs kreeg ik bezoek van een handige snuiter uit de verzekeringsbranche die ‘mijn financiële stand van zaken’ eens grondig met me wilde doornemen. Aan het eind van dat gesprek (nou ja, het was eerder een monoloog) moest ik nog nét niet aan de beademing, want als ik het allemaal goed begrepen heb ben ik dermate onderverzekerd dat ik, mocht ik me wat grieperig voelen, nog niet eens toegelaten word op de buitenste parkeerplaats van het Schweitzer en als mijn huis vannacht afbrandt kan ik er hooguit een tweedehands bungalowtent voor terugkopen; mijn pensioen staat zo’n beetje gelijk aan een enkele reis Leger des Heils plus voedselbank en mocht ik vandaag nog het loodje leggen dan is het financieel nog het meest aantrekkelijk om mijn stoffelijk overschot ergens in een container te dumpen. O ja, en ik betaalde daar de afgelopen dertig jaar nog veel te veel voor ook. Nu betaal ik me al jaren scheel aan allerlei verzekeringen, maar zoals die man het me uitlegde was het toch echt allemaal héél logisch. Ik knikte nog schaapachtig met hem mee, toen hij me zijn nieuwe ‘logische’ voorstel voorlegde, maar eerlijk gezegd snap ik er nog altijd geen biet van. Datzelfde gevoel bekroop me toen ik in mijn krant las over dat voornemen van de gemeente om kinderspeelplekken in deze stad ter adoptie aan te bieden. Alleen als zich genoeg mensen aanmelden om het speelplaatsje in hun buurt te onderhouden kan deze blijven bestaan en anders is het een kwestie van ‘jammer voor de kinderen’ maar dan gaat toch echt de shovel erover. Het wordt allemaal als ‘héél logisch’ voorgespiegeld, want, als buurtbewoners zich niet aanmelden voor het onderhoud van het speelplaatsje in hun buurt, ‘dan is er kennelijk ook geen behoefte aan.’ Eerder al werd diezelfde ‘formule’ al toegepast op bloemperken in de stad. Beste bestuurders, geef gewoon toe dat het een keiharde en wellicht ook noodzakelijke bezuiniging is. Dáár kan ik mee leven, maar voorgekookte kutsmoesjes op een bedje van logica, nee, da’s nou niet bepaald mijn lievelingsgerecht.

2 reacties

  1. De gemeente Dordrecht denkt alleen maar het centrum te moeten dienen. Ik woon in Krispijn
    en het is droevig zo als het Weizicht park er bij ligt, Al weken zie ik dezelfde Mac Donald verpakking liggen om over de rest maar niet te spreken .Bezuinigen treft altijd de verkeerden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s