‘We grepen elke smoes aan om naar Dordt te kunnen’


AngryDachshundKaarsrecht achter de buggy, een zingende peuter op zijn schouders, een huppelende kleuter aan zijn vrije hand en drie teckels die nerveus om het geheel heen drentelen. Zo komen Blafmans en ik hem tegen nabij het Wantijpark. Ooit waren we collega’s, maar al jaren had ik hem niet gezien en dus begroet ik hem enthousiast. ,,Ik dacht dat jij met pensioen was?’’ luidt mijn cynische openingsvraag. ,,Ja, dat dacht ik ook,’’ antwoordt Henri, de kwieke pensionado die, zoals ik veronderstelde, zijn dagen tegenwoordig op een Spaans eilandje slijt. ,,Woon je daar eigenlijk nog?’’ Mijn oud-collega zet de peuter op de grond naast haar zusje en geeft het olijke tweetal een pakje Wicky. De teckels krijgen het commando ‘opzouten’ en hij steekt een sigaartje op. ,,We konden er gewoon niet aarden. Al na een maandje of drie verveelden we ons stierlijk en begonnen we zelfs een beetje een hekel te krijgen aan dat eiland waar we vroeger zo verliefd op waren. Op den duur grepen we elke smoes aan om weer even naar Dordt te komen. Tja en toen kreeg onze dochter Annet ineens die prachtbaan in Amsterdam, maar ja, wél een fulltimebaan en aangezien ze vorig jaar gescheiden is stond ze er met de kinderen vrijwel alleen voor. En dus kwamen we terug, in eerste instantie tijdelijk, om een beetje voor de kleinkinderen te zorgen… én voor de honden natuurlijk. We halen de kinderen ‘s middags op bij de opvang, mijn vrouw gaat dan koken in Annet’s huis, hier vlakbij aan de Wantijdijk, ik ga intussen een stukje wandelen met de bups en als Annet thuis komt eten we met z’n allen. Weet je, we zijn echt dolgelukkig dat we weer in Dordt wonen.’’
,,En nog drie kleinkinderen ook, wat wil je nog meer,’’ antwoord ik. Henri kijkt verbaasd. ,,Hoezo drie, heb ik iets gemist of zo?’’ Ik buig me over de buggy en sta oog in oog met een verstoord kijkende teckel. Henri schiet in de lach. ,,Dát is Truus, de oudste hond, die houdt niet van lopen.’’ Plons. Blafmans gaat te water. Ik weet wat ze denkt… teckels zijn mietjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s