‘Meneer, wat vindt ú daar nou van?’


lesbian-wedding-cake-topperDe vijfde en beslissende set pakken op Wimbledon en afsluiten met een perfecte ace. ‘Game, set and match to mister Thies’… of…. ‘met zeventien vingers in de neus’ (Smeets kan altijd goed overdrijven) die eindsprint pakken voor de deur van Buckingham Palace.
Helaas, dat ultieme genoegen heb ik, als eenvoudige sterveling, nooit mogen beleven, maar je hebt wel eens van die dagen dat je aardig in de buurt komt. Ik herinner mij een winnend kraslot á duizend gulden (het is lang geleden), waarvan ik ooit mijn eerste televisie, inclusief videorecorder kocht en een jaartje of wat geleden stond ik in de supermarkt precies op het juiste moment op de juiste plek en mocht ik met een nagenoeg volle kar doorlopen zonder te hoeven afrekenen. En oh ja, een knurft in een patserige BMW probeerde mij en mijn roestbruine Lada’tje ooit, luid toeterend en duwend, van de weg te drukken en toen hij mij, met zijn middelvinger omhoog, uiteindelijk die rechterbaan op had gejaagd zag ik ineens een blauw zwaailampje achter hem opduiken. Yes, die is de Sjaak… make my day, punk!
Op Facebook trof ik eerder deze week zo’n heerlijk ‘Dennis Bergkamp-momentje’ aan. Gemeenteraadslid Martijn Hartman ging in Zwijndrecht zijn nieuwe paspoort ophalen en belandde (ik citeer) ‘midden in een huwelijk.’Het betrof de echtelijke verbintenis van twee vrouwen, hetgeen voor sommige Zwijndrechtenaren kennelijk nog steeds een beetje wennen is. En dus werd er, iets te luid en opzichtig, door diverse omstanders gedelibereerd over het al dan niet (en ik citeer wederom) ‘tegennatuurlijk’ zijn van een dergelijk huwelijk. Ook Martijn kreeg van deze afkeurend kijkende omstanders de vraag voorgelegd: ,,Meneer, wat vindt ú daar nou van?”
Een mooiere voorzet heeft nog nooit een spits gekregen en Martijn kopte hem dan ook onberispelijk in: ,,Ach ik ben al ruim twee jaar met dezelfde man getrouwd en ik vind het allemaal prima….’’ Even werd het stil in het Zwijndrechtse gemeentehuis. Dan… ontlading: gejuich, gaat over in oorverdovend geschreeuw. Nederland scoort in de laatste minuut van de reguliere speeltijd tegen Duitsland in de WK-finale. Een prachtig doelpunt van de zojuist ingevallen Martijn Hartman-Maatman uit Zwijndrecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s