Sliedrecht is vooral leuk voor eh… Sliedrechters


Sliedrecht2Heeft u voor mij een kleintje bier? Wilt u mijn biefstuk ‘bien cuit’ opdienen? Verkoopt u die sokken ook in zachtroze? Waarom zit er geen parapluutje op mijn cocktail? Wat kan die Frans Timmermans mooi huilen hè? Dit soort vragen kunt u maar beter niet stellen in Sliedrecht, want de kans is dan groot dat men u al op voorhand in het hokje ‘kluitruif’ plaatst en dat is daar bepaald geen populair hokje. Toegegeven, ze zullen u nou ook weer niet met pek en veren het baggerdorp uitjagen, maar Sliedrechters zijn nu eenmaal graag ‘onder mekoar’ en ze zitten daar niet direct op ‘toelôôp’ te wachten. Een heuse toeristentrekpleister is Sliedrecht dan ook niet en zal het nooit worden. Daarmee wil ik overigens verder niks negatiefs over deze godvruchtige gemeente zeggen hoor, maar feit is dat het Sliedrecht nu eenmaal vooral aantrekkelijk is voor de ‘Brijhappers’ zelf, die dan ook opvallend weinig klagen over hun ‘eigenste’ dijkdorp. Voor dagjesmensen en andere ‘buitenaeren’ is er weinig te zien en te beleven… nou ja, behalve dan als u serieus belangstelling hebt voor ‘ravierklaai,’want dán is een bezoek het Nationaal Baggermuseum zeker de moeite waard. Niks mis overigens met Sliedrechters hoor… goed, ze zijn wat stug, maar wél ‘rechdeurzèè,’ ze ‘waareke hun aige ’t schompes’ en ze zullen, zij het mompelend en met argwanende blik, altijd netjes teruggroeten als u ‘hé’ of ‘hoi’ tegen ze zegt.
Sliedrecht, dat net als veel andere gemeenten veel moet bezuinigen, wil in het vervolg niet meer meebetalen aan de jaarlijkse bijdrage (zo’n zesduizend euro) aan de VVV. Dit tot grote ergernis van VVV-directeur Erik Zindel, die al met lede ogen moest aanzien hoe eerder al gemeenten als Strijen en Hendrik-Ido-Ambacht hun ‘contributie’ uit de boeken schrapten. Ik snap de frustratie van Zindel best, aangezien het VVV-beursje de laatste tijd alleen maar dunner wordt, maar ik begrijp ook de overweging van Sliedrecht wel: als ik deze gemeente op de VVV-website nader bestudeer zie ik als voornaamste attracties de Hervormde Kerk, de Hema, de Broodjesgigant en ‘Mourik en Zonen, schoenen en lederwaren’ staan. Da’s fijn voor Sliedrechters maar veel vroegboekingen zal het niet opleveren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s