Politiek met reces? Niet op Twitter en Facebook…


twitterfightingDe gemeenteraad is al even op vakantie maar dat is geen garantie meer voor radiostilte aan het politieke front. De sociale media zijn er in het huidige tijdsgewricht immers ‘twentyfour/seven’ en dus gaan de discussies met onverminderd enthousiasme verder via Twitter en Facebook. Het mooiste daarbij is dat de dames en heren politici van achter hun smartphone of laptop soms een stuk komischer, dapperder en diengevolg veel duidelijker uit de hoek komen dan in de raadszaal. Twee onderwerpen houden de gemoederen bezig: de mogelijke ‘verbouwing’ van bejaardenhuis Thureborgh tot studentenflat en de koopzondag. Vooral over dat laatste gaat het al weken hard tegen hard, want sommige raadsleden kunnen het moeilijk verkroppen dat de christelijke partijen CDA en CU/SGP een enquête onder winkeliers hebben opgezet met als doel het voorgenomen vrijgeven van koopzondagen toch nog tegen te houden. Dit onderzoek, buiten de coalitiepartners BVD en VVD om (er loopt al een gemeentelijk onderzoek), valt bij laatstgenoemde partijen niet bepaald in goede aarde: ‘Het woord van God over de rug van de kleine winkelier. Typisch CDA,’ schrijft BVD-raadslid Martijn Groeneweg. ‘Ze hebben altijd de mond vol over respect (…) maar hebben nu zelf schijt aan democratie,’ voegt hij daar enkele dagen later nog fijntjes aan toe. BVD-wethouder Piet Sleeking toont zich via Twitter ‘Erg teleurgesteld dat coalitiepartners CDA en CU/SGP (…) een zeer suggestieve tekst inzetten om het onderzoek te beïnvloeden’ en voormalig VVD-raadslid John van der Net strooit nog wat zout in de versgeslagen wond met de opmerking: ‘Ja Piet, dat zijn dan je vrienden!’
Maar er zijn meer onderwerpen die de gemoederen van lokale politici op Twitter bezig houden. Zo is er het plan om Thureborgh te gaan ‘hersmeden’ tot studentenflat. Dat voornemen mag politiek gezien minder gevoelig liggen, het brengt bij een enkel raadslid wél de verborgen komiek naar boven. BVD’er Ger Husen legt zijn volgers via Twitter alvast de volgende vraag voor: ‘Als bejaarden willen studeren, kunnen ze dan in Thureborgh blijven?’

Advertenties

One comment

  1. Tja, Kees, maar raadsleden zijn we dan ook 24/7, althans wel volgens onze burgervader De Bruin hier in Papendrecht. Ook hier overigens komkommertijd, vandaar dat ik maar (opnieuw) een blog ben begonnen onder de kop “het kan ook anders”, om vanuit de grootste oppositiepartij eens een paar problemen of probleempjes aan de kaak te stellen maar daar vanuit een andere kijk ook wel meteen de oplossing bij te doen. Mocht je geïnteresseerd zijn: https://anderskanook.wordpress.com. Zo niet: even goede buren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s