‘Je moet niet alles geloven wat er in de krant staat’


kangaroowallaby_tile_coasterAan de rand van Dordt woont een megalomane evangelist in een zelfgebouwde ark en hij is daar niet gelukkig. Zijn boot wil maar geen money-train worden en daar begrijpt hij niks van. Bijna alle ware gelovigen zijn er inmiddels al een keer geweest en teleurgesteld weer huiswaarts gekeerd en dus is het de laatste anderhalf jaar vaak griezelig stil op het parkeerterrein bij dit immense stuk Gamma-huisvlijt. Met een puzzeltje hier, een postertje daar, veel stichtelijke woorden, een paar houten (of plastic) dieren, wat levend knaagvee en een paar wollige wallaby’s in een houten hok probeert kapitein Johan Huibers het droevig stemmende geheel nog wat op te luisteren, maar het eindresultaat wil de open dag van de handwerkklas van mijn kinderen maar niet overstijgen. Een rondje Ark, á raison van twaalf euro en vijftig cent, is nog saaier dan een zondagmiddagbezoek aan mijn oudtante Trees (,,Iemand nog soep?’’) of het periodieke bezoek van mijn verzekeringsmannetje (,,Ik zal nog één keer voor u voorrekenen waarom u zwaar onderverzekerd bent.’’) al durven die bezoekers dat natuurlijk nooit hardop te zeggen, want je weet natuurlijk maar nooit of ‘Hij’ meeluistert. We willen immers aan het eind van de rit allemaal op harples nietwaar? En tot overmaat van ramp krijgt hemelbestormer Huibers dan ook nog de lokale afdeling van Groen Links over zich heen omdat wallaby’s niet binnen maar buiten horen en in die donkere boot van pure ellende hun eigen buideltje vol schijten.
Toen Groen Links-fractievoorzitter Kitty Kruger een en ander afgelopen weekend met eigen ogen wilde bekijken werd zij door Huibers niet bepaald met open armen ontvangen. ,,Ik heb het druk, dus u kunt óf 12.50 aan de kassa betalen, óf u kunt een nieuwe afspraak maken.’’ Kruger besloot tot het laatste. ,,Je moet niet alles geloven wat er in de krant staat,’’ voegde de ‘self-made-Noah’ daar nog aan toe. Nee, hij bedoelde dat niet grappig, maar ik schoot er toch van in de lach, want als er iemand op dit eiland precies weet waar je wél of niet in moet geloven dan is hij het wel. Al die vermaledijde ‘aardse’ regeltjes ook…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s