Dat is schrikken, het formulier is niet compleet


ceci-nest-pas-une-formulier1Hoe val je in bureaucratieland Nederland nóg meer op tussen al die andere ‘papierduwende’ gemeenten? Dat is simpel: je maakt van een mug gewoon een enorme olifant en aan die olifant vraag je vervolgens of hij een tijdje uitgebreid voor de eenentwintigste eeuw wil gaan liggen. Dompteur en tevens burgemeester van Papendrecht Kees de Bruin doet een gooi naar de titel ‘opperpietlut 2014’ met de moeder van alle drogredenen om een eventuele koopzondag in zijn gemeente te blokkeren.
Ja, ik weet het: ik ben u, na deze woordenbrij, een korte uitleg verschuldigd. Bij deze dan. Na de invoering van stromend water, riolering en kleurentelevisie in Papendrecht, zijn er ondernemers in het erwtenpellersorp die het stoute plan hebben opgevat om, nét als in de rest van de wereld, de winkeldeuren eens lekker op zondag te gaan open te zetten. Broertje (Beter voor) Dordt doet het, na eerst een schijnheilig toneelstukje te hebben opgevoerd voor de christelijke coalitiepartners en grote achterneef Rotterdam doet het, onder het welbekende motto ‘niet lullen maar poetsen’ al veel langer, dus waarom zou je in Papendrecht, waar winkeliers toch ook graag een centje verdienen, niet gewoon lekker meegaan in de vaart der volkeren? Maar over zoiets belangrijks als koopzondagen moet natuurlijk eerst de gemeenteraad nog beslissen en dat gaat natuurlijk niet zomaar. Voordat de gemeenteraad een oordeel velt moet het onderwerp namelijk wél eerst op de agenda komen. Dat kan middels een zogeheten burgerinitiatief. Zo’n initiatief werd ingediend door Erik van Vugt van de plaatselijke bouwmarkt Karwei en je zou dus zeggen, nu nog even een vormelijk potje bakkeleien in de raad en je hebt ook in Papendrecht, nog vóór kerst en Sinterklaas een heuse koopzondag. Maar nu dreigt dit initiatief misschien niet eens in behandeling te worden genomen. Waarom? Vanwege die mug dus: Erik van Vugt heeft in zijn initiatief namelijk verzuimd te vermelden wie hem moet vervangen mocht hij, tijdens een eventuele behandeling in de raad, onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn. Pfoeh, dát is schrikken… het aanvraagformulier is niet compleet en nu gaat het hele feest misschien niet door. Misschien even bellen met Erik? Of ligt Dombo weer op de telefoon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s