Mijn vijftienhonderste column gaat eigenlijk nergens over


opa-en-oma-race-scootmobielGeachte dames en heren, ik wil u vragen even te gaan zitten en zich goed vast te houden aan uw stoelleuning. Ik heb namelijk nieuws voor u, want we gaan er mee kappen. Waarmee? Met alles… met besturen, met opbouwen, met het kritisch volgen van alles wat er in de buurt gebeurt, met piekeren over hoe het beter kan en vooral met zeuren over waarom het eigenlijk al niet beter is. Want, lieve lezers, er valt namelijk niets meer te zeuren: Dordt en Drechtstreek zijn nu echt helemaal af en compleet ‘dichtgemetseld.’ Dus, vanaf heden geen gemekker meer over vondelingenkamers, opgebroken stukken binnenstad, ‘wenswachtenden’ in de ouderenzorg, IS-terroristen in Irak en illegale muurtjes in Gaza, nee, we gaan ons alleen nog maar bezig houden met trivialiteiten en we ‘trutten’ met z’n allen al dansend, knutselend en pruttelend van genot de vergetelheid in. Da’s niet mijn idee, maar dat leid ik af aan de agenda-activiteiten die ik terugvind in de lokale en regionale media. Ik verzin het niet, maar DIT is het beeld van stad en de streek gedurende een hele week: in woon- en zorgcentrum De Merwelanden wordt een broodje gemaakt van maar liefst 40 meter lang, de Dordtse Scootmobielvereniging (jawel, die bestaat echt) oefende op het parkeerterrein bij McDonald’s en ging daarna aan de koffie met appelgebak, het Griekse restaurant De Grote Griek verzorgt vanavond een… eh… ‘Griekse Avond’ met Demis & Enrikos en in het Klooster Elia aan de Nolensweg kunt volgende week woensdag een bijeenkomst bijwonen rondom de Karmelregel, die (en ik citeer) ‘er op gericht is dat de ruimte voor Het Mysterie dat ervaren kan worden in het alledaagse leven open blijft.’ In Merz kun je tegenwoordig je stapavondje combineren met een knipbeurt van een heuse kapper(ze zoeken nog een tandarts en een verloskundige) en ook in de regio hoeft u zich geen moment te vervelen, want in de bibliotheek van Boven-Hardinxveld ben je, op 16 september met je baby of peuter van harte welkom op een… mag ik een teiltje… ‘wandelwagensoos.’

Dit was mijn 1500ste column voor AD De Dordtenaar en, geloof het of niet, ik verheug me oprecht op die van morgen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s