Geen idee hoe een ‘buurt in shock’ er uit ziet…


broodje hondJe hebt feiten en je hebt geruchten en in dit vak, dat ik al lang beoefen, is het zaak om die niet door elkaar te halen. Sommige geruchten zijn immers dermate hardnekkig dat je ze op den duur, onbewust en dus zeker niet opzettelijk, voor feiten gaat aannemen. Waar ik het over heb? Hier komen de feiten: in de wijk Stadspolders is vorige week zaterdag een hondje, genaamd Bonny, overleden. Het dier werd ziek na een wandeling over de Bildersteeg en overleed enkele uren later in een dierenziekenhuis. Dat is erg voor de baasjes, het echtpaar Ton en Riet Voogt en ik leef dan ook oprecht met ze mee. Bonny zou gestorven zijn als gevolg van vergiftiging. Dat is geen feit, maar een gerucht, want er is geen autopsierapport opgemaakt en de opmerking dat de dierenarts ‘nooit eerder zoiets had meegemaakt’ is opgetekend uit de mond van het echtpaar en niet rechtstreeks uit de mond van de dierenarts in kwestie. En ook al zou de dierenarts dit gezegd hebben, dan nóg betekent dat niet dat hier sprake is van moedwillige vergiftiging. Dát gerucht gaat momenteel namelijk rond: in Stadspolders is een hondenvergiftiger actief die (‘the plot thickens’) gezocht moet worden in kringen van wielrenners. De liggen, op en rond de Wantijdijk, immers voortdurend overhoop met wandelaars en dan vooral met mensen die daar met onaangelijnde honden (dat mág daar trouwens) rondlopen. Dat laatste is overigens wél een feit, want op die dijk zijn er inderdaad regelmatig spanningen tussen wandelaars/hondenuitlaters en te hard rijdende wieleramateurs. ‘Buurt in shock’ en ‘honden massaal aan de lijn’ lees ik nu in diverse kranten en op websites, maar geloof me, dat valt reuze mee. Ik laat mijn eigen Blafmans hier zo’n beetje dagelijks uit en zie de meeste honden hier gewoon loslopen. En nu weet ik niet hoe een buurt ‘in shock’ er uit ziet, maar het komt op mij allemaal wat overdreven over. Op Facebook lees ik dat er nóg een hondje gesneuveld is, maar zo lang er geen harde feiten boven tafel komen hou ik het voorlopig even op ‘een broodje aap.’ Of moet ik zeggen broodje hond?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s