Burendag, ouderendag, dierendag, Bokbierdag…


buurman-en-buurman-bannerVandaag is het burendag, maar we doen er niks aan. Niet dat ik slechte buren heb hoor, helemaal niks mis mee zelfs. Als mijn buurman harde muziek draait houdt hij zelfs rekening met mijn smaak en dus beantwoord ik zijn ‘Seasick Steve-uurtje’ altijd vriendelijk met een ‘Ian Siegal-momentje’, want ik weet dat hij dat prettige geluidsoverlast vindt. En als mijn bier op is mag ik vrijelijk winkelen in zijn schuur, waar altijd wel een vol kratje staat. Verder doen we elkaars post tijdens vakanties, wisselen we wel eens een krant, een boek of een tijdschrift uit en bewaren we elkaars sleutels voor noodgevallen. ‘Ik ben dol op mijn buren, ze zouden alleen niet naast me moeten wonen,’zei ooit de Britse komiek Jack Dee, maar ondanks het feit dat ik erg om die grap moest lachen ben ik het daar niet mee eens. Ik ben juist blij dat ik buren heb, want als mijn bakolie op is, of als ik nou nét even een ei, een paar extra tuinstoelen of een ringsleuteltje 10 nodig heb, dan bel ik gewoon even bij ze aan. Dat ringsleuteltje en die tuinstoelen breng ik wel terug, maar dat ei vergeten we, want de volgende keer zijn de rollen weer omgekeerd. En tóch doe ik niet aan burendag, want ik heb een beetje een hekel aan die ‘opgelegde’ dagen en ik bepaal liever mijn eigen agenda. Volgens mij is het in dit dichtgetimmerde landje tegenwoordig elke dag wel ‘een dag van…’
Om sommige dagen kun je niet heen: volgende week zaterdag bijvoorbeeld is het ouderendag, de zondag daarop is het ook nog eens dierendag en aangezien Blafmans alweer op leeftijd is wordt dat allemaal nog duur zat. Ik moet natuurlijk nog wel een paar centen overhouden voor ‘Dress Red Day’ (maandag) want dan draag ik altijd een rood jurkje en dinsdag is het Nationale Broer en Zus-dag dus dat kost me weer een paar flessen Ouwe Rutte. Verder verheug ik me erg op de Nationale Snipperdag (2 oktober) en de Nationale Bokbierdag (12 oktober). En o ja, helemaal vergeten. Vandaag is het ‘trakteer-Kees-in-de-kroeg-dag,’ dus ik ben weg.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s