Blafmans trok aan de riem en blafte ‘Ugg’…


ugly uggsHet is zo’n beetje bij mij om de hoek en dus kom ik er regelmatig voor printpapier en reinigingstabletten voor mijn koffie-apparaat. Het valt mij dan op dat het er, vaker dan voorheen, soms griezelig leeg is en dat vind ik oprecht jammer, want het personeel is er vriendelijk en aangezien ik bij mijn voorgenomen aankopen altijd eerst de broodnodige ‘research’ pleeg op het internet, weet ik dat er nooit te veel betaal. Om nou te zeggen dat het er echt slecht gaat lijkt me wat kort door de bocht, maar er waren momenten dat ik in de Mediamarkt meer personeel dan klanten aantrof en dus begrijp ik donders goed dat deze winkelketen zo nu en dan een stuntje moet verzinnen om klanten binnen te loodsen. Het meest recente lokkertje, in het kader van de actie ‘Gekkenhuis’ had alles te maken met een smakeloos laarsje dat de drager er doet uitzien als een schaap met lepra. De naam van het ding is zo mogelijk nog lelijker dan het uiterlijk: Uggs. De fabrikant in Australië was trouwens  helemaal niet zo content met die actie, want Mediamarkt verkocht ze voor 99 euro, terwijl je er normaalgesproken toch al gauw 150 euro voor neerlegt en dat is kennelijk ongezond voor de geloofwaardigheid van het merk. Hoe dan ook, die foeilelijke voetcavia’s (ook wel slettenslofjes genoemd) oefenen kennelijk een enorme aantrekkingskracht uit op merkgeile meisjes van 5 tot 55 en dus stond er woensdagochtend een lange rij voor de deur van de electronica-gigant die voor één keertje vreemd ging met schoeisel. Maar het gros van die mensen, zo bleek al snel, stond daar voor Jan met de korte achternaam, want Mediamarkt had véél te zuinigjes ingekocht. In de winkel brak een waar volksoproer uit en korte tijd later verlieten teleurgestelde klanten luid tierend en scheldend het pand. Ik stond erbij en keek ernaar en wat ik zag en hoorde weerspiegelde niet bepaald de fraaiste kant van Dordt. ,,En straks krijgen we óók nog een Primark,’’ brulde een kennis van me op sarcastische toon in mijn oor. Blafmans trok aan de riem en blafte. Het klonk als ‘Ugg.’ Wegwezen hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s