Over besturen, stofzuigen, roken en blauwbekken…


vacuum_cleaner_salesman_webHet kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Waarover ik het heb? Over regeren natuurlijk… want we wórden hier met z’n allen toch een potje geregeerd zeg, daar lusten de honden geen brood van. Volgens mij zijn er zo langzamerhand in dit land meer ‘bestuurderen’ dan mensen over wie ‘bestuurd’ wordt. Europa bepaalt hoe hard mijn stofzuigertje mag zuigen, het kabinet bepaalt hoeveel belasting ik betaal en hoeveel ik dus eigenlijk over hou om een stofzuigertje te kunnen kopen, de provincie houdt goed in de gaten of mijn nieuwe stofzuigertje niet al te lawaaiig is omdat er ergens een roodgestipte tjiftjaf zit te broeden en de gemeente let vooral goed op dat ik mijn ouwe stofzuigertje niet achter de heg flikker, want anders wordt het zo’n zooitje in de stad. En tussen al die bestuurslaagjes door zit dan ook nog een Drechtraad, die vooral met navelstaren bezig is (‘Wie stofzuigt er vandaag?’) en dan hebben we nog het Waterschap dat er vooral voor zorgt dat mijn stofzuigertje een beetje droog staat, want dat voorkomt kortsluiting. Verder let de GGD héél goed op of de wieltjes onder mijn stofzuigertje wel draaien, want anders krijg ik zomaar ineens lage rugklachten, Christenunie en SGP houden scherp in de gaten of ik niet stiekem op zondag stofzuig, GroenLinks wil weten of mijn stofzuigertje niet door een Koreaanse kleuter in elkaar is geschroefd, de Partij voor de Dieren checkt of daarbij geen zielige zeehondjes gesneuveld zijn en de Omgevingsdienst controleert aan de achterkant van mijn stofzuigertje of er geen enge geurtjes uit komen. Oh ja… en mijn vrouw houdt vooral in de gaten óf ik überhaupt wel stofzuig.
Wilt u nog een bepaald punt maken met deze column heer Thies? Ik hoor het u denken. Jazeker wel… ik sta tegenwoordig voor de deur van mijn stamkroeg te blauwbekken omdat ik van Brussel, Den Haag, de GGD en de anti-rook-Taliban binnen niet meer mag paffen. Alle ander gasten staan ook buiten en in het café is het helemaal leeg. Nou ja, de eigenaar staat er te stofzuigen. Draaien we niet een beetje door met al dat ehh… geregeer?

2 reacties

  1. Ja Kees, Er zijn meer ambtenaren als onderwerpen en er komen er straks nog een heleboel bij. We gaan bezuinigen bij het rijk en we gaan verhogen bij het stadsbestuur. Die staan dichter bij de gewone burger om het geld direct uit de zak te halen. Kunnen ze al die stofzuigers bij de bejaarden gaan controleren. Daar zullen best oude stroomvreters tussen zitten. We krijgen straks een schema hoeveel stroom er gebruikt mag worden als de bejaarden geholpen worden, daar hoort stofzuigen ook bij. Kom je bij mij stofzuigen? Ik ben 80 jaar en mijn stofzuiger is al boven de 40! Tot ziens Kees. Groeten van Hans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s