We laten Louterbloemen toch niet barsten?


Als u deze column gelezen hebt zult u ongetwijfeld tot de conclusie komen dat ik een watje ben en dan heeft u nog gelijk ook. Ik wil het vandaag met u hebben over Ricky en Tony, twee honden wiens smoeltjes ik niet meer van mijn harde schijf krijg. Ricky en Tony moeten geopereerd worden en daar is geld voor nodig… zo’n 1600 euro voor beide viervoeters. Ja, ik weet het… da’s geen kattenpis, maar dat kunnen we vast wel opbrengen met z’n allen, toch?
Ricky is een Chihuahua en Tony een Jack Russel en op een YouTube-filmpje van Louterbloemen worden de beide hondjes aan u voorgesteld. Ik garandeer u dat uw hart open gaat, net zoals dat mij gisterochtend toen ik deze column schreef, ook al overkwam.
De mensen van Louterbloemen doen er werkelijk alles aan om dieren die hier op welke manier dan ook binnenkomen, een zo comfortabel mogelijk bestaan te geven. Maar het asiel komt de laatste tijd meer en meer in geldnood, simpelweg omdat het steeds vaker voorkomt dat mensen hier hun hond, kat, of konijn dumpen omdat ze de kosten voor een medische ingreep niet meer kunnen (of willen) betalen. En zo worden de medewerkers dus herhaaldelijk geconfronteerd met honden die in de omgeving van Louterbloemen aan een boom zijn gebonden of voor de deur van het asiel uit de auto zijn gezet. In het geval van Ricky en Tony ging het overigens om een veel triester verhaal… hun baasje is namelijk overleden. Beide hondjes, acht jaar oud, hebben last van hun knieën en moeten dus worden geopereerd, maar het speciaal hiervoor bestemde noodpotje van Louterbloemen is nu toch écht bijna leeg. Op de website http://www.louterbloemen.nl leest u hoe u aan de operatie van Ricky en Tony (of aan het noodpotje in het algemeen) kunt bijdragen. Nóg mooier is het natuurlijk als iemand de beide hondjes, die rustig en aanhankelijk zijn, permanent onderdak kan bieden. En nee, ik ga u in mijn column écht niet elke week confronteren met zieke hondjes of zieke poesjes, maar Louterbloemen heeft gewoon een structurele geldstroom nodig. Help Louterbloemen helpen.

Ricky en TonyPS. Inmiddels zijn de beide hondje geopereerd, zo meldt Mirjam Addiks van Louterbloemen in een mailbericht aan mij:  ,,Maar dat neemt niet weg dat de factuur nog open staat. Het zijn twee prachtige kereltjes en stelen ieders hart. Ze revalideren momenteel achter de balie en krijgen dus volop aandacht,” aldus Mirjam, die een foto van het duo mee stuurde.

Eén reactie

  1. Een idee:
    De dierenkliniek doet iets van de rekening af…en wij (in ieder geval ik) stort 25 euro op de rekening van Louterbloemen..ter viering van Kees zijn boek .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s