Met een nat achterwerk terug naar huis


giphy,,Nee joh, we gáán niet zwemmen gek… veel te koud.’’ Een totaal nutteloze opmerking richting Blafmans bij wie alleen het woordje ‘zwemmen’ is blijven hangen. Gevolg: een lange en altijd weer indrukwekkende sprint vanaf de Wantijdijk richting het haventje bij de Loswalweg met als finale een iets te heldhaftige duik in het ijskoude water.
Valt dát even tegen… met een verontwaardigde blik in mijn richting haast mijn geschrokken viervoeter zich weer op het droge, schudt zich vervolgens wraakzuchtig uit ter hoogte van mijn scheenbenen en loopt de rest van de wandeling demonstratief dertig meter voor me uit. Blafmans de smoor in en ik ook, want nu moet ik nog boodschappen gaan doen met een kletsnatte hond in mijn auto in de wetenschap dat ‘ie, als ik straks uit het zicht in de supermarkt verdwijn, ondanks mijn vele waarschuwingen, altijd naar de bestuurdersplaats verhuist zodat ik straks gegarandeerd naar huis tuf met een nat achterwerk. Ja, ik weet het, een hondenrekje biedt uitkomst, maar het komt er gewoon niet van.
Ik kom een klein kwartiertje later terug met de benodigdheden en kijk, zoals altijd, bozig naar Blafmans die dan meestal wat uiig terugstaart. Mijn gemopper tijdens het inladen van de boodschappen wordt vervolgens beantwoord met een charme-offensief bestaande uit vrolijk geblaf, hevig gekwispel en een langneuzige snuffelspeurtocht in mijn boodschappentassen, waarin meestal wel een hondenlekkernij verscholen zit. Kortom, ik beloon weer eens slecht gedrag als ik Blafmans, mét hondensnoepje, naar achteren loods voor de rijtoer huiswaarts. Ik zucht diep als ik plaats neem op die natte plek achter het stuur, roep nog even iets lelijks over mijn schouder (iets drieletterigs met ‘hond’ er achter) en start de auto. Achterin hoor ik genoegzaam gekluif klinken en op de radio ‘speelt’ (toeval bestaat niet) het nummer ‘Who let de dogs out… woef, woefwoef woewoef!’ Een waterig zonnetje breekt door en ik blaf zelf alweer vrolijk mee als Blafmans moe maar voldaan in slaap sukkelt. Thuis, auto parkeren, hond en boodschappen uitladen en naar binnen. Terwijl Blafmans gaat uitbuiken in z’n mand, verkas ik naar boven om de column te schrijven die u zojuist gelezen hebt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s