Mooi om zoveel Dordts talent te zien doorbreken


Vier talentenEen collega van de overigens leuke lokale website iDordt (aardige vent, beetje seventies type, ouwe Volkskrant ingeslikt, nooit meer uitgespuugd) noemde mij een week of wat geleden een beroepspositivo. Dat mag hoor… hij leeft kennelijk in de veronderstelling dat een ‘heuse’ columnist louter kritisch moet zijn en dus nooit eens mag juichen, prijzen of bewonderen. Maar ik ben van nature nu eenmaal geen zuurpruim, hou ook nog eens oprecht van mijn stad en heb, misschien juist wel daarom, minstens zoveel oog voor de dingen die hier wél goed gaan dan voor de dingen die minder lekker lopen. Ik moet er dus niet aan denken om louter (300 keer per jaar dus) azijnzeikerige stukjes te moeten produceren over alles wat hier ‘scheef’ zit en ik heb het vermoeden dat ú daar, als lezer ook niet op zit te wachten. Het is een wellicht wat lange omhaal van woorden om u te melden dat ik afgelopen woensdagavond enthousiast uit de bank opveerde toen Giel Beelen in het programma De Wereld Draait Door liet weten dat hij ‘haar’ bestempelde als hét muzikale talent waar we in het komend jaar op moeten gaan letten. En dat vond ik mooi, want ik had ‘haar’ al gezien, was daar zeer van onder de indruk en concludeerde dus tevreden dat ‘zij’ niet onopgemerkt is gebleven. Ik heb het over PollyAnna, een Dordtse singer-songwriter, van wie ik een week of wat geleden een prachtig nummer (‘Sing’) hoorde… en zag, want ‘verpakt’ in een minstens zo prachtige videoclip. PollyAnna is een Dordtse (ze heet eigenlijk Britt Pols) en de regisseur van die tot de verbeelding sprekende clip is ook van dit eiland, namelijk Mignon Nusteling en deze beide Dordtse vrouwen brengen in mij de positivo en de chauvinist naar boven. Ik vind het fantastisch dat zoveel jonge, talentvolle plaatsgenoten de laatste jaren landelijk ‘doorbreken,’ onder wie singer-songwriter Nielson, toneelschrijfster en dramaturge Eva Jansen Manenschijn (o.a. Ro Theater), muziekproducer Carlos Vrolijk (J’Dicious) en Rick van Wort (drummer bij Jett Rebel). Moet ik die mensen nu kritisch gaan volgen? Tuurlijk niet… lekker aanmoedigen juist.

Afbeelding: vier jonge Dordtse (of uit Dordrecht afkomstige) talentvolle vrouwen. Met de klok mee: PollyAnna, Rick van Wort, Mignon Nusteling en Eva Jansen Manenschijn.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s