Wie heeft in 2014 nou écht ‘het verschil’ gemaakt?


nominaties 2014Dordtenaar van het jaar is een titel om schapetrots op te zijn en ú gaat bepalen wie het gaat worden. De redactie heeft uit tientallen genomineerden een keuze gemaakt en heeft bij die voorselectie niet louter en alleen gekeken naar het aantal stemmen dat op die genomineerden is uitgebracht (zo sluit je grappenmakers uit) maar vooral ook naar wat die mensen in het jaar 2014 daadwerkelijk voor Dordrecht betekend hebben. Want dát is volgens mij toch écht de belangrijkste voorwaarde: welke Dordtenaar heeft deze stad de mooiste diensten bewezen?
Als ik de overgebleven kandidaten de revue laat passeren en ze ‘toets’ aan dat ‘betekenis-criterium,’ zelfs dán kom ik er nog niet helemaal uit. Burgemeester Arno Brok verdient hem, héél droogjes gezegd, omdat ik hem er sterk van verdenk dat hij al zijn invloed heeft aangewend om Koningsdag nieuwe stijl naar Dordt te halen en dat is gouden publiciteit voor deze stad. Maar ach, ik vind hem sowieso al Dordtenaar van deze eeuw omdat hij er in 2010 ‘stond’ toen de familie van de vermoorde Milly Boele hem zo hard nodig hard. Hij is een mens naar mijn hart. Piet Sleeking won in 2014 ‘zijn’ tweede gemeenteraadsverkiezing op rij en dat was buitengewoon knap, Barbara Muller kreeg het, met soms flinke tegenwind, voor elkaar om dat babyhuis te realiseren en dankzij Fiona Buitenhuis (Coffeelicious) drinken we in Dordt toch maar mooi de lekkerste koffie van het hele land. Sorry voor iedereen die ik nu niet opnoem, maar voor mij persoonlijk blijven er twee kandidaten over. Marco Boogers ‘torpedeerde’ FC Dordrecht naar de hoogste voetbalregionen en heeft daarmee wel degelijk ‘een verschil’ in deze stad bewerkstelligd, want zelf al gaat het nu even iets minder, sinds die promotie lopen we met z’n allen in deze stad (en niet alleen de echte voetbalfanaten) toch maar mooi wat meer met de borst vooruit. Voor Wil van Houwelingen tot slot (voormalig dierenverzorger bij de Stadsboerderij, supervrijwilliger en ooit de Wieldrecht-Sinterklaas van mijn kinderen) heb ik persoonlijk een zwak omdat hij gewoon een van de allerliefste mensen is die ik ken. Mensen als Wil maken niet alleen Dordt, maar de hele planeet, een stukje mooier.

Stem via: http://www.ad.nl/ad/nl/32605/Dordrecht/article/detail/3809995/2014/12/13/Zoektocht-naar-Dordtenaar-van-het-Jaar.dhtml

Eén reactie

  1. Het maakt op mij de indruk van nepotisme…het zijn altijd weer diezelfde namen en gezichten…
    Er zijn zoveel mensen die achter de schermen belangrijk werk doen en daar hoor je nooit wat van…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s