Op zoek naar Dordtse reclameslogans van weleer


bervoetsIk zou er een lief ding voor over hebben om bij die vergadering van kinderopvangorganisatie H30 aanwezig geweest te zijn. Het moet ongeveer zó gegaan zijn. Directeur: ,,Dan zijn we nu aanbeland bij agendapunt 3… we hébben al een logo, nu moeten we nog een slagzin hebben. Mijn voorstel luidt om een reclamebureau in te schakelen. Suggesties?’’
Flipse (boekhouding): ,,Ik weet het niet hoor, financieel is het een beetje slapjes op het moment en trouwens, wij zijn toch een onderwijsorganisatie? Een beetje spelen met taal kunnen we hier zelf toch ook wel? Ik stel voor dat we het intern uitzetten. Van Puffelen (communicatie): ,,Wacht even, ik heb een ideetje. Wat denken jullie van  ‘Uw kind, ook ons een zorg’? Directeur: ,,Mmmm… zit wel wat in. Kind en zorg, ja, dat klinkt wel betrouwbaar. Als we dát nou doen sparen we een hoop geld uit.’’ En zo kwam H30 op een pracht van een slogan, waarin de organisatie vooral uitdraagt maling aan kinderen te hebben. Dat levert in ieder geval landelijke bekendheid op, want ‘Uw kind, ook ons een zorg’ werd derde in de verkiezing Nederlands slechtste slogan. Of zou de schuld toch bij een reclamebureau liggen? Daar hebben ze dan wel héél matige reclame voor zichzelf gemaakt. Maar ach, zó’n ramp is het nou ook weer niet… bij H30 wordt ongetwijfeld prima voor uw kindje gezorgd en ook een slechte slogan kan publicitair soms nog best leuk uitpakken. De leukste kom ik overigens altijd tegen in de Donald Duck. Wat denkt u van ‘Uw schade vult onze lade’ (verzekeringsbedrijf Duckstad) en ‘Friet van Piet, vetter kan het niet’ (ook Duckstad).
In vroeger jaren had Dordt trouwens ook wel iets van Duckstad. Kent iemand deze nog? ‘Heus, Janssen heeft de grootste keus (sigarenmagazijn, Dordrecht, jaren 50). En deze: ‘Huismoeders! Het is in uw eigen belang, om Uw Levensmiddelen te kopen bij G. Zwang.’ (Dordtse kruidenier, jaren 30/40/50). Ik verwijs u alvast graag naar de rubriek Dordt Eigenaardig van volgende week. Onze huishistoricus Jaap Bouman zet dan de mooiste reclameslogans uit Dordt op een rijtje. Kent u er ook nog eentje? Mijn mailadres staat hieronder.

K.THIES@AD.NL

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s