Mógen denken, zeggen en schrijven wat ik wil


charlie-hebdoIk kén mijn plaats in de wereld als columnist van het alledaagse in en over m’n eigen stadje en die prachtige regio daar omheen. Ik schrijf over zwervers en verschoppelingen in verborgen straatjes achter de hoofdstraat, over verkeersproblemen, bezuinigingen, wachtgeldregelingen, hondenuitlaatplekken , openbaar vervoer, toerisme, softdrugsbeleid, preventief fouilleren en lokale politici die over het algemeen integer zijn en die het, in mijn ogen, soms goed en zo nu en dan ook wel eens wat minder goed ‘zien’ of doen. Ik ben kritisch, soms lovend en af en toe misschien wat vals of zelfs vernietigend in dat kleine stukje ruimte dat ik elke dag weer inneem in uw ochtendkrant. Ik hoop een lach, een traan of op z’n minst een zienswijze bij u te bewerkstelligen en ben me tegelijkertijd bewust van het feit dat ik zeker niet de wijsheid in pacht heb. Vandaag besef ik, zoveel meer nog dan eergisteren, dat ik, als columnist in deze stad, in deze regio, in dit vrije land, een bevoorrecht mens ben. Waarom? Omdat ik niet voortdurend over mijn schouder hoef te kijken of iemand mij naar het leven staat. Tuurlijk ik word wel eens gebeld of gemaild door een boze plaatsgenoot die het niet met me eens, of zelfs boos is, maar dat valt meestal wel weer uit te praten of af te zoenen en ook vanuit Sliedrecht, Zwijndrecht en Ambacht zal ik niet altijd louter applaus ontvangen omdat ik me nog wel eens wat cynisch over het politieke reilen en zeilen aldaar mag uitlaten. Daar is geen moed voor nodig, want ook in die plaatsen zal niemand mij te na komen.
Ik ben dankbaar dat ik in een land mag wonen waar ik kan denken, zeggen en schrijven wat ik wil en als iemand zich écht beledigd voelt zal een rechter uitmaken of en hoeveel ik te ver ben gegaan. En zó hoort het… laat woord, pen, humor en gezond verstand de enige ‘wapens’ zijn en laat elke gewelddadige extremist, of ‘ie nu uit naam van Allah, God, Jaweh of Yoda handelt, het leplazarus krijgen. Je suis Charlie… columnist te Dordrecht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s