Een vroeg gevalletje komkommernieuws…


maxresdefaultBestel maar vast een rollator, zet de Kukident maar klaar en kom maar op met die gratis OV-kaart.
Ik ben nu definitief een ouwe zak geworden en er is géén weg meer terug. Hoe ik daarbij kom? Heel simpel, ik heb het afgelopen weekend voor het eerst in mijn leven meegedaan aan de Nationale Tuinvogeltelling en ik vond het nog leuk ook. Er was ooit een tijd dat de natuur en ik elkaar volkomen negeerden: elke vogel en elke boom had dezelfde naam, namelijk vogel en boom, want ik was een notoire betontijger met louter aandacht voor de stad. Dat veranderde toen ik, via een kennis van een kennis, tegen een schappelijk prijsje een huisje mocht huren midden in een Schots natuurgebied. Daar was helemaal niks te doen, althans niet voor mensen, maar wél voor dieren, want in de tuin speelden zich elke ochtend de fraaiste taferelen af. Je gaat in zo’n vakantie vroeger naar bed dan thuis en dus sta je ook eerder op en zo werd ik op een ‘early’ ochtend, gezeten aan de keukentafel, stressloos wakker in een voor mij compleet nieuwe wereld: door het keukenraam zag ik hoe vogels, eekhoorns, konijnen en zelfs vossen elkaar verdrongen rond een paar, door de eigenaar aangelegde voeder- en ‘vergader’-plekken. De verhuurder (zeg maar de Schotse Jacques van der Neut) had, heel slim, een verrekijkertje en een vogelboekje in het kozijn gelegd en na twee ochtenden al was ik óm. Dus ging ik meetellen, afgelopen zondag, in mijn binnenstadstuintje: ik heb daar het roodborstje, de koolmees, de ranzige ‘doe-mij-maar-een-patatje-oorlog-duif’ en de pedante ‘ik-blijf-zo-dicht-mogelijk-bij-de-viskraam-meeuw’ gesignaleerd. O ja, in de Spuihaven zwom de opgewonden meerkoet die eerder die week de krant en de regionale omroep haalde wegens lawaaiig paringsgedrag. De omwonenden zouden daar veel last van hebben. Dat leidde tot een stukkie in de krant en een reportage op RTV Rijnmond… ‘een vroeg gevalletje komkommernieuws’ zeg maar, want niemand had er écht last van, behalve dan één buurvrouw die tóch al met oordopjes sliep. Een ‘canard’ noemen ze zoiets in Frankrijk. Het zijn soms rare vogels, die journalisten.

Hieronder de reportage van RTV Rijnmond:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s