Beste Pier, wat ben je toch een toffe peer…


graaierIk vind het hartverwarmend dat je bereid bent om zomaar een paar ruggetjes in de maand in te leveren om die paar treintjes van ProRail in Madurodam-aan-zee een beetje tuffende te houden. Dat zal vast niet meevallen, met al die blaadjes op het spoor (die rotbomen ook) en die onverbiddelijke winters in ons land, waar we toch maar mooi één keer in de vijftien jaar een heuse Elfstedentocht kunnen organiseren. Ach, shoppen bij de Aldi zal het vast niet worden Pier, want je strijkt straks toch altijd nog een leuk salarisje op van, pak hem beet, 207.000 euro per jaar. Nou ja, eigenlijk ‘pak’ je een kleine 225.000 euro want je krijgt natuurlijk ook nog een leuke onkostenvergoeding en een auto van de zaak (mét machinist, hoop ik). Toegegeven, dat is allemaal wel wat hoger dan de Balkenende-norm die we met z’n allen hebben afgesproken, maar we heten nou eenmaal niet allemaal Jan-Peter en bij ‘ons’ ziekenhuis zat je er toch ook al ver boven, dus wat zeur ik nou eigenlijk? Dankzij jou Pier, zijn we toch maar mooi twee keer eerste geworden in de AD-beste-ziekenhuis-van-Nederland-verkiezing. Het is dan ook écht niet zo dat ik het je misgun, want ik weet heus wel dat het niet meevalt om zo’n kast van een huis een beetje warm te stoken en zo’n zwembad moet natuurlijk ook regelmatig worden schoongemaakt. En die blaadjes die elke herfst weer op de rails terecht komen, die vallen natuurlijk ook op je tennisbaan… die worden vast ook niet gratis weggehaald. Staatsecretaris Mansveld (PvdA toch?) verdedigt uw schaamsalaris (want dat is het toch?) met het argument dat ‘uw brede ervaring in de publieke sector van grote waarde voor ProRail is’ en dat u ‘voor een moeilijke opgave staat om de kwaliteit op het spoor en de samenwerking met vervoerders, overheden en consumentenorganisaties te verbeteren.’ Wat een rotbaan zeg en wat een rotbedrijf dat ze er kennelijk zó afhankelijk zijn van één specifiek persoon. Dus zet hem op Pier, want zonder jouw expertise valt ‘gansch het raderwerk’ stil. O ja Pier, nu je er toch zit… maak van Dordt geen boemelstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s