Een politicus die ‘moet zwijgen’… dat nooit


husenHet valt niet mee om politicus te zijn in Schapekop-city. Met nog net geen 120.000 inwoners, ‘samengeperst’ op dit door rivieren begrensde eiland, kun je het immers nooit iedereen naar de zin maken en dus krijg je zo nu en dan nog wel eens een emmertje neusverse snot over je heen. Een beetje politicus moet hier stevig zijn (of haar) schoenen staan, want laten we eerlijk zijn, wij Dordtenaren dragen het hart op de tong en het klagen is ons met de paplepel ingegoten. Ga in zó’n oord maar eens ‘voor de groep staan’… ik geef het je te doen. En dus kan het hier zomaar gebeuren dat je als politicus de ene dag op een denkbeeldig schild gehesen wordt, terwijl je een dag later bij wijze van spreken met pek en veren de goegemeente wordt uitgejaagd. Ach, zo lang het allemaal ‘denkbeeldig’ blijft is er niks aan de hand. Een beetje politicus in Dordt, raadslid of wethouder, moet eelt op de ziel ontwikkelen of er anders gewoon niet aan beginnen. Kritiek ontvangen hoort er bij, maar wat er niet bij hoort… wat er nooit en te nimmer bij mág horen is bedreigd worden. Ik weet uit eigen ervaring hoe dat voelt, want een paar jaar geleden is mij dat overkomen als gevolg van wat kritische columns over de stadionplannen van FC Dordrecht. Ik kan u verzekeren dat dreigementen in je brievenbus, je mailbox of via de telefoon, je leven tóch beïnvloeden. Laat ik het zo zeggen: ik was nooit écht bang, maar keek wél vaker dan anders over mijn schouder. BVD-raadslid Ger Husen heeft de woordvoering over OMC (u weet wel die voetbalclub met die veldperikelen vanwege hypersensitieve buren) aan zijn partijgenoot Martijn Groeneweg overgedragen nadat hij verketterd is in anonieme mailtjes. Maar Husen, oud DFC-voorzitter, is geen man die opzij stapt vanwege een paar scheldwoorden, dus hier móet meer aan de hand zijn. Mij maakt het woedend en droevig tegelijk: een politicus in deze stad die het zwijgen wordt opgelegd… dat kán niet, dat mág niet. Hier moet de onderste steen boven komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s