Heeft de politiek nog wel ‘vat’ op Voorstraat-midden?


witsenIk ken de route niet die Willem-Alexander gaat afleggen tijdens zijn Koningsdagbezoek aan Dordrecht, maar het zou zomaar eens kunnen dat hij, na het ‘afnemen’ van de Vlootschouw, via Het Hof richting de Grote Kerk zal gaan en ik hoorde (ik kan het natuurlijk mis hebben) dat die afstand zal worden afgelegd in een van de fraaie bootjes van de gebroeders Barone. Dat betekent dus varen via de Wijnhaven en de Voorstraathaven voor het ultieme ‘Willem Witsen-gevoel.’ Hemelsbreed zal Willem-Alexander dan op nog geen twintig meter afstand varen van het meest verpauperde stukje Dordte binnenstad dat je momenteel maar kunt vinden, namelijk de Voorstraat-midden. De teloorgang van dit stadsdeel zal ongetwijfeld geen gespreksonderwerp in de boot zijn en dat hoeft ook niet, want voor alles is een tijd en een plaats. Koningsdag is een feestelijke dag en net als de meeste Dordtenaren, vind ik het fantastisch dat mijn prachtstad zich op deze dag ‘nationwide’ via de beeldbuis aan de Nederlandse televisiekijker mag presenteren. Ik hoop natuurlijk dat Jan en Miep uit Meppel ook kijken en tot de conclusie komen dat een dagje Dordt zo’n gek idee nog niet is. Maar helaas zullen Jan en Miep de komende zomer wél door die beschamende Voorstraat-midden wandelen en na afloop van hun dagtripje zullen ze aan hun buren (Henk en Truus) vertellen dat Dordt bést een aardige stad is, maar toch ook een stad met een nogal mager winkelaanbod en een heel groot stuk in het midden waar je als dagjesmens niet dood gevonden wil worden. En dus besluiten Henk en Truus dan maar een dagje Delft te doen in plaats van een dagje Dordt en zal het Koningsdag-effect voor deze stad alweer snel zijn uitgewerkt. Schets ik nu een al te negatief scenario na een al te omslachtige inleiding? Het zij zo, maar de teloorgang duurt hier nu al veel te lang en steeds meer krijg ik het gevoel dat onze lokale politici er, als gevolg van de complexheid van de problematiek alhier (projectontwikkelaars met te veel vingers in te veel papjes) al lang geen vat meer op hebben.

Afbeelding: Het ‘Witsen-gevoel’ (Willem Witsen, Voorstraathaven)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s