Ik was ineens eventjes heel erg gelovig…


giphy (1)Pffff… dat scheelde maar bar weinig en het beeld van wat had kunnen zijn speelt nu al nachten lang door mijn hoofd. Nee, ik had geen haast en ik reed ook zeker niet te hard en ja, ik ken de gevaren die op deze rotonde aan de Groene Zoom op de loer liggen. Ik wil trouwens best de schuld, voor het net-niet-gebeurde bij mezelf zoeken, want misschien speelde die hardnekkige griep die mij al bijna twee weken teistert een rol en misschien rij ik de laatste tijd sowieso wel te weinig auto en ben ik wat stroefjes geworden achter het stuur. Of ergerde me ik iets te veel aan Blafmans die luid piepend achterin zat? Ik troost me maar met de gedachte dat het op deze maandagmorgen (nu precies een week geleden) goed afliep dankzij mijn gelukkig nog adequate reactievermogen.
Even terugspelen: ik naderde die rotonde (bestemming Wantijdijk vanwege Blafmans) en zag dat het druk was… druk vooral met fietsende, ‘scooterende’, bellende, ‘appende’ en drie-rijen-dik-naast-elkaar-rijdende scholieren… ieder groepje in zijn eigen universumpje. Ik weet (schreef er zelfs columns over) dat deze rotonde een… sorry voor het woord… ‘verneukeratieve’ rotonde is en alleen al daarom reed ik er nagenoeg stapvoets. En tóch moest ik, nadat ik zeker drie keer om me heen had gekeken, onverwacht keihard op de rem trappen om een jonge scholiere met kennelijk ziedende haast niet te raken. En héél gek… even kruisten onze blikken elkaar door mijn voorruit en ik herinner me een engelengezichtje met een bijna verontschuldigende blik onder een donkerblond bosje krullend haar… een prachtig meisje van hooguit 14 jaar oud. Ik was ineens eventjes héél gelovig, want ik dankte God hardop dat ik haar niet geraakt had. Met kloppend hart reed ik verder en zelfs Piepmans achterin deed er, zeer verstandig, het zwijgen toe. Ik ben blij dat deze rotonde over een tijdje op de schop gaat, maar kunnen er, in afwachting daarvan, alvast niet vier hele grote stopborden voor automobilisten worden neergezet? Eerst stoppen, dán pas doorrijden (op z’n Amerikaans, zeg maar) lijkt mij hier een prima noodverband.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s