Meer gepruts om eerder gepruts weg te prutsen


gefreesde_steentjes_1EC352FC82C3CF5DC1257DFC005E0DADIn de wielerklassieker Parijs-Roubaix zitten kasseienstroken die aanmerkelijk vlakker zijn dan het Scheffersplein. Nu hoeft op dit Dordtse horecaplein natuurlijk niemand te koersen, maar gewoon lopen is er, vooral voor de wat oudere Dordtenaren, ook niet bepaald zonder gevaar. De Portugese keitjes liggen hier namelijk wel héél schots en scheef in het cement… veel schotser en schever dan de bedoeling was. De hoogteverschillen bedragen op sommige plekken zelfs meer dan een centimeter. Dit alles is een gevolg van ernstig gepruts van de aannemer. Dát kan zelfs een mol met groene staar nog beamen, maar niemand durft het hardop te zeggen uit angst voor de juridische en dus financiële weerslag. Om die reden zal het plein voorlopig nog wel één groot struikelblok blijven, want voordat een rechter uitspraak gedaan heeft over wie fout zat (misschien had de gemeentelijk projectleider wel eerder moeten ingrijpen) kan pas duidelijk worden welk barbertje moet hangen en wie dus uiteindelijk de rekening moet oppakken. Het doet mij allemaal ernstig denken aan die tunneltegeltjesssoap van een paar jaar geleden. Bij de tunnel aan de Laan der VN betrof het destijds de wandtegels die maar niet wilden blijven zitten en ook zaten er hier en daar flinke scheuren in de betonnen wanden. Die affaire sleepte zich jaren voort omdat deskundigen op zowel juridisch als bouwtechnisch gebied zich eerst moesten buigen over de vraag wie er nou had zitten pitten. Los daarvan ben je als gemeente (lees opdrachtgever, lees belastingbetaler) natuurlijk sowieso de klos, omdat zo’n probleem immers, los van de schuldvraag, altijd min of meer stante pede moet worden opgelost. Je kunt zo’n plein en zo’n tunnel immers niet al te lang ‘op slot’ gooien en dus moet je als gemeente, in afwachting van een uitspraak, de verbanddoos tevoorschijn halen. In dit geval betrof dat een schaafmachine waarmee de al te hoog uitstekende keitjes als het ware ‘onthoofd’ werden. Resultaat, lelijke kringen in het peperdure steen, dat (in het testgebied) ook nog eens raar wit uitsloeg. Meer gepruts om eerder gepruts weg te prutsen, zeg maar. Zag ik Ary gisteren nou niet een hand voor zijn ogen slaan?

Afbeelding: RTV Rijnmond

Link naar RTV Rijnmond radioreportage: http://www.rijnmond.nl/nieuws/25-02-2015/dordt-slijpt-ongelijke-steentjes-scheffersplein-af

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s