‘Nieuwe’ Biesbosch: houden we het droog of gaan we nat?


15 Grienden Nieuwe MerwedeJe werd er wel eens moe van, van die twee WEK-dames: een wat wereldvreemde, lokale Hyacint Bucket uit de Dordtse grachtengordel, geflankeerd door een bozig en humorloos ‘toetie-noch-blazie-tiepje,’gezamenlijk ongegeneerd blatend en vaker dan een korfbal door elke denkbare politieke mand vallend. Of het nu, tijdens raadsvergaderingen over het machtsvacuüm in Oost-Afghanistan ging, over de snor van Peter Timofeeff of over parkeerproblemen in de Stadspolders, via elke denkbare omweg wisten de dames altijd wel weer uit te komen bij de Biesbosch. Dat was storend, maar WEK wás nu eenmaal een ‘one-issue’-partij, of eigenlijk een ‘two-issue’-partij als je het Sinterklaas-standpunt (Piet moet ook een paard, liefst wit) serieus meetelt. Maar, laat ik eerlijk zijn, ik mis de dames wel, want het leven is voor deze columnist, sinds hun vertrek, een stuk saaier geworden. Ik moet de voormalige fractie trouwens ook een paar dingen nageven: ten eerste vind ik de vernieuwde WEK-website (nu een soort politiek forum) reuze interessant en ik beveel hem iedereen die geïnteresseerd is in de plaatselijke politiek van harte aan. Verder was het WEK-standpunt inzake de ‘Biesbosch-twee-punt-nul’ (dat kwam een beetje neer op ‘laat het nou gewoon zoals het is, want je steekt je in een financieel wespennest’) zo beroerd nog niet. Niet voor niets is het oorspronkelijke plan (een groot deel van de Biesbosch zou ‘op de schop’ gaan om weer een ‘ouderwetse’ half-natte jungle te worden en een ander deel moest een soort nationaal recreatieoord worden) in de loop der jaren stapsgewijs uitgekleed tot op het nachtponnetje. En nu wordt er, zelfs binnen de eigen gelederen, al hardop gewaarschuwd bij monde van VVD-commissielid Dirk Breedveld. De VVD (coalitiepartner) spreekt zijn twijfels uit over nut en noodzaak van ‘een nieuwe Biesbosch,’ betitelt de plannen als ‘een luxe wens in de verkeerde tijd’ en wil het miljoenenproject, al is het maar voorlopig, op sterk water zetten. Een verstandig idee lijkt me… de gemeentelijke huishouding vertoont al genoeg financiële tegenvallers en de reservepot is nu toch echt bijna leeg. Geloof me, in die Biesbosch kun je goed nat gaan… verzuipen zelfs.

Afbeelding: http://www.nl.wandel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s